Passie en hartstocht op Midzomerschans Texel

Persbericht geplaatst door Midzomerschans op 30-05-2011
Passie en hartstocht op Midzomerschans Texel

Op voormalig fort De Schans nabij Oudeschild op Texel vindt zaterdag 18 juni, aan de vooravond van cultureel festival Midzomerschans, een optreden plaats van Nadia et les Gamins. Samen met pianist Kees Post en bassist Pablo Nahar brengt Nadja Filtzer een programma met muziek van Piaf tot Piazzolla.

Met een Russisch-Joodse oma, een Mexicaanse vader en een Nederlandse moeder verenigt chansonnière en actrice Nadja Filtzer zowel de melancholie van het oude Europa als de passie van Latijns-Amerika in zich. Zij stond met Nadjazzda (Braziliaanse muziek en jazz) op Oerol, Sail en het Bevrijdingsfestival. Zij zingt met bevlogenheid en joie de vivre chansons als l'Hymne à l'amour en tango's als Oblivion. Daarnaast passeren ook eigen composities de revue. Liesbeth List noemde haar uitvoering van Piaf ‘impeccable’. Nadia wordt bijgestaan door pianist Kees Post, eerder eerste pianist bij de musical Evita met Bill van Dijk en Pia Douwes. Post toerde met Hans Dulfer door de USA en hij arrangeerde de muziek van de laatste CD van de legendarische Leo Fuld. Bassist Pablo Nahar stond op het podium met de befaamde tangozangeres Amelita Baltar en toerde twaalf jaar lang door Europa met het Nina Corti Flamenco Ensemble. Chantango verdiende in 2009 de publieksprijs van het Concours de la Chanson van de Alliance Française.

Het concert op zaterdagavond is bedoeld als tegemoetkoming voor de kunstenaars en artiesten die meewerken aan het zondagmiddagprogramma en die daarvoor geen vergoeding krijgen. ‘In het kader van het Napoleonjubileum zochten we naar een Franstalig programma’, meldt Klarina Combé namens de organisatie. ‘We zijn blij dat we Nadia hebben kunnen krijgen, al zadelen we onszelf daarmee wel met een probleem op. Het concert blijkt ineens zó gewild, dat er veel meer artiesten al op zaterdag komen dan waar we op gerekend hadden. We moeten deze laatste weken dus nog naarstig op zoek naar slaapplaatsen.’
Het concert van Nadia et les Gamins begint om 20.30 uur, de toegang bedraagt €7,50.

Het festival zondag duurt van 10.30 tot 18.00 uur.