Pensioen kan tienduizenden euro’s hoger

Persbericht geplaatst door otoom op 14-01-2013

Het pensioen van tienduizenden Nederlanders valt de komende weken weer vrij. Door goed te vergelijken kan de consument tienduizenden euro’s meer rendement uit zijn pensioen halen. Dit blijkt uit onderzoek van Uwpensioensite.nl.

Pensioen valt vrij
In de jaren 80 en 90 sloten met name veel babyboomers een lijfrente af als aanvulling op hun. Deze pensioenen komen op een bepaald moment vrij. Meestal kiezen consumenten voor een datum rondom hun 65e jaar. Voor veel babyboomers betekent dat in 2012 of de komende jaren hun pensioen vrijvalt. Op het moment dat het pensioen vrijvalt moet hiervoor een direct ingaande lijfrente bij een verzekeraar of bank worden aangekocht.

Pensioen kan bij andere verzekeraar
“Consumenten krijgen altijd van hun huidige verzekeraar een aanbod en weten vaak niet dat ze helemaal geen verplichting hebben om hiervan gebruik te maken. Bij een pensioen is het mogelijk om de uitkering bij een ander bank of verzekeraar voort te zetten. Sterker nog, de huidige verzekeraar is, wanneer de klant dit verzoekt, bij wet verplicht om het pensioen naar een andere bank of verzekeraar over te maken”, aldus Uwpensioensite.nl.

Pensioen vergelijken loont
De verschillen tussen de aanbieders van pensioen bedragen tienduizenden euro’s. Een voorbeeld. Een man van 65 jaar kiest voor een pensioen met een duur van 20 jaar zonder overlijdensdekking. Het vrijkomend pensioen bedraagt 100.000 euro. Het verschil tussen de beste aanbieder van het pensioen (Centraal Beheer) en de aanbieder die het minst gunstige aanbod doet voor het pensioen (Allianz) bedraagt maar liefst 24.480 euro. Uit voorgaand voorbeeld blijk datpensioen vergelijken.