Poiesz Supermarkten kiest voor Toshiba TEC als Retail automatisering leverancier

Persbericht geplaatst door Influx PR op 30-05-2014
Poiesz Supermarkten kiest voor Toshiba TEC als Retail automatisering leverancier

De overeenkomst omvat storeMate Suite, POS-terminals, mobility oplossingen en full service support voor de hele Poiesz-organisatie.

Houten, 30 mei 2014 - Poiesz Supermarkten B.V., de enige zelfstandige regionale supermarktorganisatie in het noorden van het land, heeft Toshiba TEC Netherlands geselecteerd als strategisch Retail automatisering leverancier. De overeenkomst behelst de levering van onder andere de volledige storeMate suite - de Toshiba applicatie met veel functionaliteiten die zich specifiek op de internationale mass-retail food richt - aan alle 64 Poiesz supermarktvestigingen, nieuwe POS-hardware (424 kassa's) en full service support ten behoeve van alle vestigingen voor de duur van tenminste vijf jaar. Bovendien wordt de nieuwe Poiesz flagshipstore in Sneek - opening naar verwachting in de maand december van dit jaar - volledig uitgerust met zelfscanning, digital signage en overige Toshiba noviteiten.

Poiesz Supermarkten is ontstaan in 1923 toen de grondlegger, Lodewijk Poiesz, een groentewinkel van 12m² begon aan de Havenstraat in Sneek. Inmiddels is het familiebedrijf uitgegroeid tot een keten van 64 supermarkten en 61 slijterijen, gevestigd in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Flevoland. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum zijn gevestigd in Sneek.

De overeenkomst is getekend na een benchmark waarin Poiesz verschillende leveranciers met elkaar heeft vergeleken. "Toshiba TEC heeft ons tijdens de selectieprocedure overtuigd van hun professionele en flexibele aanpak gelet op onze specifieke behoeften, zoals een hoog serviceniveau aan onze klanten, de gewenste korte lijnen en het kunnen meedenken met ons als regionale kruidenier", aldus Piet Smit, Algemeen Directeur Poiesz Supermarkten B.V. "Toshiba TEC is de grootste marktpartij op het gebied van doelgerichte Retail automatisering oplossingen, zonder dat dit ten koste gaat van de parate slagkracht en de noodzakelijke flexibiliteit. Daarnaast hebben zij onder andere een uitstekende demodag verzorgd in hun showroom die tijdelijk omgebouwd was tot ‘Poiesz supermarkt'. Ten slotte scoorden zij goed op de prijs-kwaliteitverhouding."

Het is de bedoeling dat de volledige uitrol in het eerste kwartaal van 2015 is afgerond. Om het storeMate retailplatform in de praktijk te testen en te bekijken of oplossingen, zoals zelfscanning, digital signage en digital pricing passen binnen de Poiesz-formule, wordt op korte termijn gestart met een aantal pilot-vestigingen.

Gerard Pruijn, Sales Directeur bij Toshiba TEC Netherlands is erg verheugd over de strategische keuze van Poiesz Supermarkten B.V. voor Toshiba TEC: "De ervaring die Toshiba door de jaren heen in FoodRetail heeft opgebouwd komt straks bij Poiesz Supermarkten B.V. tot uiting. Onze storeMate centraal geleide oplossing omvat vele bewezen succesvolle onderdelen, zoals zelfscanning, digital signage en digital pricing en is er op gericht om het servicelevel van Poiesz Supermarkten B.V. richting haar klanten verder te optimaliseren."

Voor de redactie:

Over TOSHIBA TEC Corporation
TOSHIBA TEC Corporation, vierde op 21 februari 2010 zijn 60e verjaardag en is één van de belangrijkste bedrijven in de TOSHIBA-groep op het vlak van digitale producten. Het bedrijf is wereldwijd actief en zijn gamma bestaat uit POS- (Point of Sales) systemen voor de retailsector (grootste marktaandeel in Japan), barcode printing- en RFID- (Radiofrequentie-identificatie) systemen voor productieomgevingen, logistiek en retail, en MFP (Multi-Function Peripheral) voor kantoorgebruik. TOSHIBA TEC Corporation blijft nieuwe producten ontwikkelen voor efficiënte bedrijfsprocessen en mikt daarbij op innovatieve meerwaarde voor de klant.
Meer informatie is te vinden op de Toshiba TEC website: www.toshibatec.nl

Voor redactionele informatie:
Gerline van Wijnen - Influx PR, tel: +31 (0)55 3663034 of gerline@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: