Postzegels bestellen

Persbericht geplaatst door bosmanict op 01-01-2014

Dol op postzegels

Er is een levendige handel in postzegels. Zeldzame postzegels zijn gewild, omdat ze behoorlijk wat geld op kunnen brengen. Een oude postzegel hoeft niet per se veel waard te zijn. Vooral de postzegels die dateren uit het begin van de twintigste eeuw zijn veel waard. Ook kleine oplagen van overige postzegels kunnen geld in het laatje brengen, maar hoe weet je nou wat een postzegel waard is? Over het algemeen hangt dit af van zeldzaamheid, kwaliteit en populariteit. De combinatie van deze drie is goud. Ook kan een plotselinge trend ontstaan aangaande een bepaald gebied, zoals Azië.

Wie wat bewaart, die heeft wat

In het bezit van Chinese postzegels, maar niet tevreden met de prijzen die ze momenteel waard zijn? Dan kun je die het beste dus pas verkopen als daar weer veel vraag naar is. De prijzen verschillen echter niet alleen per gebied, maar ook per periode. De postzegels vlak voor het invoeren van de euro (2002) zijn mateloos populair momenteel. Het passende bedrag voor postzegels wordt officieel bepaald door de Nederlandsche Vereeniging van de Postzegelhandelaren, afgekort ook wel de NVPH. De waarden die worden toegekend aan de postzegels zijn gebaseerd op recente verkoopprijzen. Hierbij wordt niet vergeten dat de handel ook geld verdient, dus inkoop- en verkoopprijzen kunnen van elkaar verschillen.

Wees verstandig

Voor niets komt de zon op. Kortom: postzegels kunnen aardig wat opbrengen, maar dit kan ook tegenvallen. Geef je collectie in ieder geval nooit zomaar mee aan iemand die beweert een taxateur te zijn, voor je verzameling in het duister verdwijnt. Online postzegels bestellen? Ga ook dan altijd na of je zaken doet met een betrouwbare partij. Voel jij je niet verbonden met de verzamelaars en ben je niet geïnteresseerd in het hele postzegel gebeuren? Dan zijn ze gelukkig ook geschikt om gewoon op je brief te plakken en op de post te doen, zonder enkel omkijken naar.