Praktijk voor pijnbestrijding in Arnhem

Persbericht geplaatst door Jelle op 09-09-2012
Praktijk voor pijnbestrijding in Arnhem

In Arnhem is een praktijk gestart die gericht is op pijnbestrijding. Deze praktijk, Praktijk Opgelucht, gebruikt massage als voornaamste therapeutische middel om dat te bereiken.

De therapeut van Praktijk Opgelucht, Jelle de Vries, vindt dat een mens in zijn geheel moet worden behandeld. Het feit dat iemand een schouderklacht heeft betekent voor hem niet dat hij alleen naar de schouder kijkt maar naar de hele persoon. Dat is ook een van de redenen dat Jelle gebruikt maakt van Chinese geneeskunde, een theoretisch geneeskundig model waarbij de gehele mens centraal staat en niet alleen de klacht.

In Nederland zijn er veel mensen die kampen met chronische pijnklachten. Vaak zijn ze al bij huisartsen en specialisten geweest die, ondanks vele inspanningen, niets of niet veel aan de pijn hebben kunnen doen. En bij mensen waar wel iets aan de pijn is gedaan, is dat vaak gebeurd met behulp van zware medicatie. Een andere benadering van pijnbestrijding dan met behulp van medicatie is zodanig behandelen dat het lichaam zelf de pijn gaat bestrijden. De manier waarop Praktijk Opgelucht dit aanpakt is o.a. met massage, specifiek shiatsu- en triggerpointtherapie .

Shiatsu is een massagevorm die uit Japan afkomstig is. In tegenstelling tot klassieke massagevormen waarbij met olie gewerkt wordt, berust shiatsu op het toepassen van druk. Shiatsu betekent dan ook letterlijk vingerdruk, wat wil zeggen dat shiatsu drukpunt massage is wat met de handen uitgevoerd wordt. Triggerpointtherapie is gebaseerd op het idee dat pijn ontstaat wanneer er in spieren knopen ontstaan. Deze spierknopen veroorzaken pijn in de spier en deze pijn straalt ook uit. Door het masseren van de triggerpoints wordt de pijnklacht opgelost. Triggerpointtherapie is gebaseerd op de westerse anatomie en fysiologie.

Pijnbestrijding door massage gecombineerd met een holistische kijk op de mens. Een goede manier om je lichaam aan te zetten zichzelf te genezen.

Voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u met mij contact opnemen via:

info@praktijkopgelucht.nl

026 – 7370178

06 – 13524295

Website voor meer informatie : www.praktijkopgelucht.nl

Dit perbericht is ook te vinden via : http://www.praktijkopgelucht.nl/persbericht/

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Jelle: