Previder introduceert het virtuele datacenter

Persbericht geplaatst door Influx PR op 20-02-2012
Previder introduceert het virtuele datacenter

Hengelo, 20 februari 2012 Previder, specialist in hoogwaardige services op het gebied van Datacenter, Cloud Hosting, Connectivity en ISP, heeft met zijn virtuele datacenter (VDC) een enorme stap voorwaarts gezet in de flexibiliteit, schaalbaarheid en uptime van cloudcomputing. Nadat eerder twee ultramoderne datacenters in Oost-Nederland werden geopend, kunnen klanten nu ook gebruik maken van hun eigen virtuele datacenter. De nieuwe dienst van Previder combineert de voordelen van een eigen datacenter met die van cloudcomputing.

Het plaatsen van IT in een datacenter biedt veel voordelen. Zaken als stroomvoorziening, beveiliging en connectivity zijn optimaal geregeld, terwijl een klant altijd zelf de controle houdt over de gebruikte hardware. Er zijn echter ook nadelen volgens Pieter de Haer, marketing- & productmanager van Previder: “Bij sterke groei van de IT-behoefte moet er soms fors worden geïnvesteerd in nieuwe hardware, terwijl niet zeker is of die capaciteit ook over een jaar nog nodig is. Daarnaast kost het tijd en geld om de hardware te onderhouden.” Het huren van capaciteit vanuit de cloud is dan een goede optie, omdat daarvoor geen investering nodig is en het onderhoud is inbegrepen.

Virtueel Datacenter
Met een virtueel datacenter (VDC) worden de voordelen van een datacenter en de cloud gecombineerd. VDC maakt gebruik van VMware vCloud Director, waarmee het mogelijk is om zelf servers samen te stellen, te configureren, activeren en beheren via een uitgebreide webinterface. Met behulp van slimme templates is een virtuele server binnen een aantal minuten operationeel. Met vApps is het zelfs mogelijk om met enkele muisklikken complete applicaties samen te stellen die gebruik maken van meerdere virtuele servers.
Naast een basisvergoeding wordt het gebruik van VDC afgerekend op basis van pay-per-use, dat afhankelijk is van de hoeveelheid RAM dat per geactiveerde server in gebruik is. Er zijn dus geen investeringen meer nodig om extra capaciteit bij te schakelen.

Toepassingen
VDC is zeer interessant voor ICT-professionals die niet zelf een cloudomgeving (IaaS) kunnen of willen bouwen en beheren, maar die wel volledige controle willen hebben over hun servers, netwerk en applicaties. Ook bedrijven die al een VMware gevirtualiseerde IT-omgeving hebben, kunnen met VDC zeer eenvoudig extra capaciteit bij schakelen. Volgens De Haer bewijst de oplossing zich pas echt in de praktijk: “We zijn overtuigd van de mogelijkheden van VDC, en de dienst biedt te veel mogelijkheden om in het kort uit te leggen. Daarom stellen we graag een VDC ter beschikking om zelf te testen. Zo kunnen kritische IT’ers VDC hands-on uitproberen.”

Voor de redactie:

Previder, Barnsteenstraat 15, 7554 TC Hengelo, telefoon: 088 - 332 33 33,
e-mail: info@previder.nl, website: http://www.previder.nl.

Over Previder
Previder staat voor het leveren van virtual services in de breedste zin van het woord. Vanuit de hypermoderne datacenters levert Previder complete en stabiele infrastructuren volgens de nieuwste technieken, met alle ruimte om op te schalen en te innoveren. Previder opereert in de markt volgens het partnermodel: diensten worden via geselecteerde partnerbedrijven aangeboden. In nauwe samenwerking met deze partners, met name automatiseerders, Internet professionals, Independent Software Vendors en Internet Service Providers, ontwikkelt Previder hoogwaardige oplossingen en verkent nieuwe markten en werkvormen. Het TIER3+ datacenter is ISO27001 gecertificeerd, carrier-neutraal en ligt 14 meter boven NAP. Meer informatie over Previder is te vinden op www.previder.nl.

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Corrie Lalkens, tel: 055 - 3663034, e-mail: previder@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: