Previder kondigt samenwerking met IT-distributeur Altimate aan

Persbericht geplaatst door Influx PR op 06-09-2011
Previder kondigt samenwerking met IT-distributeur Altimate aan

Hengelo, 6 september 2011 – Previder, specialist in hoogwaardige services op het gebied van Datacenter en Cloud Hosting, en IT-distributeur Altimate gaan samenwerken. Het doel van deze coöperatie is om producten en diensten te ontwikkelen, waarmee on-site geplaatste IT-infrastructuren geïntegreerd worden met cloud- en datacenterdiensten.

Volgens Arno van der Sijde, Sales & Marketing Director van Altimate, biedt de samenwerking kansen voor IT-resellers die innovatieve diensten willen leveren. “Het MKB ziet de voordelen van het gebruik van online diensten vanuit de cloud. Bedrijven willen daarom hun on-site IT-infrastructuur steeds vaker integreren met clouddiensten. Samen met Previder kunnen we dit als één geïntegreerd pakket gaan leveren aan IT-resellers”.

Er wordt onder meer gewerkt aan de introductie van een back-up- en fileshare-oplossing, waarbij on-site fileshares gerepliceerd worden met secure storage in de cloud van Previder. “Files en back-ups worden met deze oplossing zowel lokaal als in de cloud bewaard. Dit biedt optimale zekerheid en meer flexibiliteit”, aldus Van der Sijde.

Ewald Lucas, commercieel manager bij Previder: “IT-resellers worden in deze samenwerking partner van Previder en Altimate. Daarmee kunnen ze on-site IT-oplossingen bieden met volledige cloudintegratie, maar ook aanvullende diensten zoals breedbandverbindingen en co-locatie. IT-resellers kunnen zo een totaalpakket aanbieden en tegelijkertijd extra omzet genereren.”

De samenwerking tussen Previder en Altimate wordt officieel geïntroduceerd tijdens een gezamenlijk event op 21 september in het datacenter PDC2 van Previder te Hengelo. Geïnteresseerde IT-resellers kunnen zich aanmelden via www.altimate.nl.

Voor de redactie:

Over Altimate
Met een jaaromzet van 257 miljoen euro, is de ALTIMATE-Groep één van Europa’s meest vooraanstaande distributeurs in Enterprise IT oplossingen. ALTIMATE is onderdeel van DCC (www.dcc.ie) en vertegenwoordigt meer dan 50 vendoren in acht landen: België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje, Groot Brittannië en Ierland.
Altimate’s missie is om het onderscheidende vermogen van zijn partners te helpen ontwikkelen en behouden. Dit doet de IT-distributeur door op een juiste manier zijn unieke hard- en software-portfolio in te zetten en zijn partners te voorzien van goede commerciële en technische dienstverlening.
Meer informatie over Altimate is te vinden op www.altimate.nl.

Over Previder
Previder staat voor het leveren van virtual services in de breedste zin van het woord. Vanuit de hypermoderne datacenters levert Previder complete en stabiele infrastructuren volgens de nieuwste technieken, met alle ruimte om op te schalen en te innoveren. Previder opereert in de markt volgens het partnermodel: diensten worden via geselecteerde partnerbedrijven aangeboden. In nauwe samenwerking met deze partners, met name automatiseerders, Internet professionals, Independent Software Vendors en Internet Service Providers, ontwikkelt Previder hoogwaardige oplossingen en verkent nieuwe markten en werkvormen. Het TIER3+ datacenter is ISO27001 gecertificeerd, carrier neutraal en ligt 14 meter boven NAP.
Meer informatie over Previder is te vinden op www.previder.nl.

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Jakob Brons / Corrie Lalkens, Stoomwezenstraat 33, 7321 AE Apeldoorn, tel: 055 - 366 30 34, e-mail: previder@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: