Previder wint EuroCloud Nederland Award: ‘Best Cloud Business Case’

Persbericht geplaatst door Influx PR op 17-06-2011
Previder wint EuroCloud Nederland Award: ‘Best Cloud Business Case’

Hengelo, 17 juni 2011 Previder, specialist in hoogwaardige services op het gebied van Datacenter, Cloud Hosting en Connectivity, heeft de ‘Best Cloud Business Case’ Award in de categorie ‘Best Business Case in Public Sector’ van EuroCloud Nederland gewonnen. De gepresenteerde businesscase is gebaseerd op Heutink-ICT’s deklas.nu, een ICT-totaaltoepassing voor het primair onderwijs. Met het winnen van de award dingt Previder mee naar de Europese EuroCloud Awards. Deze zullen in juni (27 – 28 juni, Luxemburg) van dit jaar worden uitgereikt tijdens het EuroCloud Europe Congres.

In Nederland zijn twee awards uitgereikt in de categorie ‘Best Business Case’. De Award-winnende inzending van Previder, gebaseerd op het project deklas.nu van partner Heutink-ICT, is een toepassing voor het primair onderwijs; een netwerkconcept dat er specifiek op gericht is scholen optimaal te laten profiteren van de educatieve mogelijkheden van ICT.
Het deklas.nu-platform wordt aangestuurd vanuit een intranet-webomgeving. De omgeving wordt op een lokale server of op afstand (via breedbandige verbindingen) aangeboden. Deze benadering betekent dat het naast een technisch beheerconcept vooral ook een onderwijskundig ICT-concept is. Niet alleen een digitale leeromgeving wordt aangeboden, maar ook features als een interne servicedeskmodule, proactief beheer, gebruikersbeheer, ouderportaal ten behoeve van ouderparticipatie en volautomatische software-installatie en distributie. Bovendien is alles met enkele klikken te regelen vanuit een centrale intranetomgeving genaamd MOO (Mijn Omgeving Online). Scholen waar het platform geïmplementeerd is, zijn: Openbaar Onderwijs Deventer (alle scholen); Quovadis (RK onderwijs, alle scholen in Deventer) en AWBR in Amsterdam (7 van de 17 scholen in Amsterdam).
Het online platform wordt gehost in de Cloudomgeving van de datacenters van Previder in Hengelo.

Juryvoorzitter Peter Vermeulen (Research Director IDC): “Previder en Heutink-ICT laten zien dat de cloud door te ontzorgen concrete meerwaarde te bieden heeft, ook aan organisaties die helemaal niet IT-minded zijn.”
De jury van de EuroCloud Netherlands Awards - bestaande uit juryvoorzitter Peter Vermeulen, Jan Willem des Tombe, voorzitter DHPA, alsmede EuroCloud Nederland bestuursleden Hans Timmerman, CTO EMC, en Jan Aleman, CEO Servoy - heeft de clouddiensten voor het bedrijfsleven vanuit een businessperspectief beoordeeld. Hierbij zijn de aantrekkelijkheid van de aangeboden diensten, de haalbaarheid en de concurrentievoordelen voor de klant van belang, evenals nieuwe en baanbrekende marketing- en salesconcepten.

Joost Fhij, partnermanager bij Previder: “Innovatieve praktijkcases zoals deklas.nu van Heutink-ICT zijn voor Previder het bewijs dat zowel onze Cloud Server-propositie als ons partnerprogramma een juiste plek bieden voor erg aansprekende oplossingen voor diverse branches. Deze award is – zo kort na de opening van ons datacenter – daarvoor een duidelijke beloning.”

Met een oppervlakte van 2.500 vierkante meter is het datacenter van Previder het grootste carrier neutrale datacenter buiten de Randstad. Previder maakt uitsluitend gebruik van groene stroom, waarbij de koeling wordt geregeld via een milieuvriendelijk free-to-air koelsysteem. Omdat het hypermoderne gebouw specifiek is gebouwd als datacenter, is aan alle factoren gedacht om maximale beschikbaarheid te garanderen en minimaal stroom te verbruiken. Bovendien hanteert het datacenter de hoogste redundancynormen.

Over Previder
Previder staat voor het leveren van virtual services in de breedste zin van het woord. Vanuit de hypermoderne datacenters levert Previder complete en stabiele infrastructuren volgens de nieuwste technieken, met alle ruimte om op te schalen en te innoveren. Previder opereert in de markt volgens het partnermodel: diensten worden via geselecteerde partnerbedrijven aangeboden. In nauwe samenwerking met deze partners, met name automatiseerders, Internet professionals, Independent Software Vendors en Internet Service Providers, ontwikkelt Previder hoogwaardige oplossingen en verkent nieuwe markten en werkvormen. Het TIER3+ datacenter is ISO27001 gecertificeerd, carrier neutraal en ligt 14 meter boven NAP.
Meer informatie over Previder is te vinden op www.previder.nl.

Over EuroCloud Nederland
Stichting EuroCloud Nederland (2010) is het snel groeiende en onafhankelijke kennisnetwerk van bedrijven, instellingen en individuen met belangstelling voor of belangen in Cloud Computing. Dit zijn gebruikers, aanbieders, overheden, adviseurs en onderzoekers.
EuroCloud NL is het Nederlandse chapter van EuroCloud, de Europese federatie van nationale EuroClouds (www.eurocloud.org).
EuroCloud wil de ontwikkeling van Cloud-diensten in Europa bevorderen en de toepassing ervan stimuleren. EuroCloud moet het zakendoen, het aangaan van technologische relaties en kennisontwikkeling versnellen. EuroCloud zal de Cloud Industry in Europa vertegenwoordigen - rekening houdend met lokale verschillen - en bij uitstek het platform zijn voor de samenwerking met Amerika en Azië. EuroCloud is neutraal en onafhankelijk: dit wil zeggen dat zij partijen aan de aanbod- en aan de vraagzijde adviseert en bij elkaar brengt om best practices te delen en om hun business uit te breiden over het continent.
Informatie over EuroCloud Nederland is te vinden op www.eurocloudnl.eu.

Voor redactionele informatie, interviewmogelijkheden en illustratiemateriaal:
Influx PR, Jakob Brons / Corrie Lalkens, Stoomwezenstraat 33, 7321 AE Apeldoorn, tel: 055 - 366 30 34, e-mail: previder@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: