Projecteren bij normaal licht

Persbericht geplaatst door nltronics op 16-07-2012

Je zou haast zeggen dat anno 2012 met projectoren van 3000 tot 10.000 ansi lumen we een mooi plaatje kunnen maken in een normaal verlichte ruimte. In de praktijk blijkt de grotere hoeveelheid licht (ansi lumen) echter niet de oplossing , het beeld wordt wel helderder maar het contrast wordt er niet beter op. De oorzaak hiervan is dat een normaal projectiescherm behalve het licht van de projector maar ook het omgevingslicht terugkaatst. Zeker in veel voorkomende kantoorpanden probleem nummer één! Dus een dure projector met heel veel licht capaciteit (ansi lumen) is niet de oplossing. Is er dan een andere oplossing? Jazeker, de oplossing moet gezocht worden in het projectiescherm. Het ideale projectiescherm zou zoveel mogelijk omgevingslicht moeten absorberen en alleen het geprojecteerde licht terug moeten stralen. Dit klinkt mooi maar kan dit ook? Ja, tot op zekere hoogte kan dit. Er zijn op dit moment 2 systemen op de markt die bewezen hebben hiertoe in staat te zijn. DNP Screens is zo’n systeem die dit mogelijk maakt. Voor een normale presentatie hebben we een contrast van nodig van 15:1 (zeg maar het verschil tussen het lichtste en donkerste plek van de projectie) iets waartoe deze schermen prima in staat zijn. De contrast waarde van een DNP Screen te opzichte van een normaal projectiescherm wordt versterkt met een factor 7, hierdoor is er met een relatief goedkope projector al een geweldig resultaat kunt bereiken. Investeer je in een dure projector en evenredige hoge vervangingskosten voor een lamp, of koop je een duurder projectiescherm dat nauwelijks aan slijtage onderhevig is. Het projectiescherm lijkt de juiste keus! maar wat wordt er in de praktijk gedaan:

· Er wordt een dure projector aangeschaft

· De projectie ruimte wordt verduisterd

· Er wordt voor een beeldscherm gekozen, deze geven wel een goed contrast maar zijn in de regel veel te klein.

Denk dus goed na bij de inrichting van een nieuwe presentatie ruimte en de aanschaf van nieuwe apparatuur en vraag een specialist om advies.

Meer weten over DNP Screens? Kijk dan eens op ons projectieschermen Blog http://projectieschermen.wordpress.com of neem contact met ons op:

info@nltronics.nl

0165-323288