Qics laat klanten meedenken over productontwikkelingen

Persbericht geplaatst door Qics op 16-10-2012

Katwijk, 16 oktober 2012Qics, gespecialiseerd in administratieve bedrijfssoftware voor de zakelijke dienstverlening, laat klanten meedenken met de ontwikkeling van nieuwe producten. In het verleden heeft Qics veel gebruik gemaakt van de input van klanten om producten verder te ontwikkelen. Om klanten niet alleen te laten meedenken aan de doorontwikkeling van bestaande producten, maar ook de mogelijkheid te geven om mee te denken met compleet nieuwe producten, heeft Qics het ‘New Products Team’ opgericht.

In de nieuwsbrief van september heeft Qics haar klanten opgeroepen zich aan te melden voor het New Products Team. Inmiddels zijn de eerste aanmeldingen van enthousiaste klanten binnengekomen. Henry van der Heide van ZXFactory is een van de deelnemers aan het New Products Team. “Sinds 1 juli ben ik procesmanager bij ZXFactory. Ik merk dat er meerdere backofficesystemen noodzakelijk zijn om enigszins aan te sluiten op onze werkwijze. De koppelingen tussen deze systemen zorgen vaak voor miscommunicatie.” aldus Van der Heide. “Wij hopen, door deelname aan het New Products Team, dat er een product ontwikkeld wordt waar wij goed mee aan de slag kunnen en dat volledig aansluit bij onze wensen.”

“De vraag naar nieuwe innovatieve producten is bij onze klanten sterk aanwezig” aldus Eddy Plasier, commerciëel directeur en mede-eigenaar van Qics. “8 jaar geleden zijn wij gestart met een softwarepakket voor het vastleggen van uren, de voorloper van het huidige QicsTime. Inmiddels bieden wij, naast een zeer uitgebreid pakket voor urenregistratie (QicsTime), ook een oplossing voor het plannen van projecten en medewerkers (QicsPlanner) en een Business Intelligence oplossing voor het maken van rapportages en analyses op gegevens uit zeer complexe Exact databases (QicsAnalytics).” Dat Qics de wens van de klant erg belangrijk vindt, blijkt uit de werkwijze de afgelopen jaren. Plasier geeft aan dat de Qics klanten altijd een stem hebben gehad in de doorontwikkeling van bestaande producten. Nu krijgen zij ook de kans om aan de voet te staan van een hele nieuwe generatie Qics software.

In oktober komen wij met het team voor de eerste keer bij elkaar. Tijdens deze eerste bijeenkomst deelt Qics haar toekomstvisie op administratieve bedrijfssoftware en vertellen de deelnemers hoe zij hier tegenaan kijken. Verder kan de groep met beta-versie aan de slag, waarop de feedback kunnen geven. De groep komt regelmatig bij elkaar en alle andere communicatie verloopt via Yammer. “Enige tijd geleden hebben wij, op verzoek van een specifieke groep klanten, een Yammer-community opgezet. Zij kunnen in deze besloten groep kennis en ervaringen delen met betrekking tot het product dat zij gebruiken. Dit bevalt ons zo goed dat we Yammer ook voor het New Products Team willen inzetten.“ aldus Plasier. “De groep kan intensief contact onderhouden, zonder dat het van de betrokken partijen een te grote inspanning vereist. We kijken er erg naar uit om klanten al vroeg en intensief in het ontwikkelproces bij onze producten te betrekken” Klanten kunnen zich nog steeds aanmelden voor het New Products Team van Qics via www.qics.nl.

Voor de redactie:

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie)

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:
Christa Lokkerbol
Telefoon: 071 – 750 15 30
Mobiel: 06 – 42 52 24 07
E-mail: c.lokkerbol@qics.nl
Website: www.qics.nlhttp://www.qics.nl