Regeldagen

Persbericht geplaatst door bosmanict op 10-06-2014

De term regeldagen, zegt je dat wat? Misschien heb je er nog nooit van gehoord. In dit korte artikel willen wij je graag kort vertellen wat dit precies voor dagen zijn.

Een baby
Zwanger raken en een baby krijgen is meestal een leuke gebeurtenis. Is de baby eenmaal geboren dan is dat natuurlijk een groot feest. We hopen natuurlijk allemaal dat een baby gezond is.

De kraamweek
Tijdens de kraamweek heb je een kraamverzorgster rondlopen die je helpt bij het verzorgen van je baby en ook eventueel je huishouding tijdelijk overneemt. Ook wordt je geholpen bij het uitdelen van koffie, thee en beschuit met muisjes aan het kraambezoek.

Na de eerste week
Na de eerste week gaat de kraamhulp er weer vandoor en moet je het zelf rooien. Misschien denk je, allemaal leuk en aardig, een mooi verhaal, maar wat heeft dit met regeldagen te maken?
De eerste zogenaamde regeldag treed na zo'n dag of 10 op. Op zo'n dag wil je baby meer drinken dan normaal. Het kan dan voorkomen dat je baby om de 2 uur drinken wil, in plaats van de 4 uur op andere dagen bijvoorbeeld. Dit noemen we regeldagen. Nadat de baby geboren is zullen deze dagen meerdere keren voorkomen. Het is goed om te beseffen dat dergelijke dagen voor kunnen gaan komen, dan kan je er rekening mee houden. Wees je ervan bewust dat een regeldag best vermoeiend kan zijn. Je moet natuurlijk vaker voeden, ook 's nachts. Dit brengt extra vermoeidheid met zich mee. Zorg dat je voldoende eet en drinkt en je rust pakt op de momenten dat het kan.

Informeer bij een lactatiekundige wanneer regeldagen meestal voorkomen en wat voor zaken je rekening mee moet houden. Zo ben je goed voorbereid op wat er komen gaat. Heel veel succes met de voorbereiding en geniet van je pasgeboren baby. Voor je het weet zijn ze tiener!