Renovatie toenemend in trek bij jonge gezinnen

Persbericht geplaatst door JeroenHouweling op 13-02-2012

Jonge gezinnen kiezen steeds vaker voor een charmant te renoveren huis in plaats van zelf een droomhuis te bouwen. De groeiende schaarste aan bouwgrond, de stijgende prijzen van koopwoningen en de toenemende vergrijzing dragen bij tot een stijgende renovatietrend. Century 21 stelt bij haar netwerk van makelaars een stijging in te renoveren woningen vast.

Droomhuis = onbereikbare droom?

Bouwgrond kopen en daarop je droomhuis bouwen lijkt voor vele jonge gezinnen steeds vaker een onbereikbare droom te worden. Schaarser wordende bouwgrond, stijgende prijzen van koopwoningen, en het steeds moeilijker bekomen van een lening zijn slechts enkele obstakels die de toegang van jonge gezinnen op de vastgoedmarkt bemoeilijken. Toch verlangen jonge gezinnen nog steeds naar een eigen stekje. Het vervangen van enkele onderdelen van de woning zoals kozijnen, dak, keuken of badkamer biedt oplossing.

Handige Harry’s renoveren droomhuis

Sinds enkele jaren stelt Century 21 dan ook vast dat de vraag naar te renoveren woningen toeneemt. “In plaats van hun droomhuis te kopen of te bouwen, kiezen jonge gezinnen er steeds vaker voor om een te renoveren woning te kopen en door gespreide renovatie deze woning om te toveren tot hun droomhuis”, aldus Mathieu Verwilghen, General Manager Century 21 Benelux.

Te renoveren woningen worden in vergelijking met instapklare woningen goedkoper aangeboden op de vastgoedmarkt. Daarnaast biedt een te renoveren woning jonge gezinnen de kans om de verbouwingen zelf en geleidelijk aan door te voeren, afhankelijk van noodzaak en beschikbaar budget. “De meeste twintigers en dertigers steken de handen uit de mouwen en voeren renovatiewerken zoals hervloeren, elektriciteit of nog het grondig isoleren van de woning zelf uit, wat een aanzienlijke verlaging in kosten betekent. Daarnaast schakelen ze vaak ook de hulp van ouders in, die maar al te graag mee bouwen aan de investering van hun kinderen”.

Kostenplaatje

Te renoveren woningen worden door de band goedkoper aangeboden op de woningmarkt dan instapklare woningen. Een instapklare woning kost gemiddeld €280.530 tegenover €207.704 voor een te renoveren woning. Afhankelijk van het soort renovatie dat zal uitgevoerd worden, dient men bovenop de aankoopprijs 10% tot 40% extra budget te voorzien. “En dat maakt te renoveren woningen net zo aantrekkelijk voor jonge gezinnen. Deze beschikken niet altijd over het nodige kapitaal voor een instapklare woning. Door prioriteiten in de renovatie te bepalen, kunnen deze gezinnen op hun eigen tempo de nodige werken al dan niet zelf doorvoeren en spreiden over een aantal maanden of jaren”, aldus Mathieu Verwilghen.

Bron: http://www.renovatie-garant.nl/renovatie-in-trek/

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van JeroenHouweling: