Rioolrenovatie

Persbericht geplaatst door ederuijter op 15-09-2015
Rioolservice Groningen

Een rioollucht in huis is vaak een gevolg van een scheur of breuk in de riolering. Wanneer een scheur of breuk in de riolering zit, kan er ook makkelijker een verstopping ontstaan. Met een camera-inspectie is de oorzaak vaak snel gevonden en kan er een passende oplossing worden gevonden. Vervolgens gaat de rioolexpert aan de slag met het vernieuwen of renoveren van een stuk riool. Hiervoor zijn verschillende methoden te benoemen, waarbij nauwkeurig wordt besloten welke methode wordt gebruikt voor de specifieke situatie.

Deelrenovatie
De makkelijkste methode voor het herstellen of renoveren van een stuk riool is een deelrenovatie. Stukken riool van 0.6 tot 5 meter kunnen zonder graafwerkzaamheden of hak –en breekwerk worden hersteld. Bij deze methode wordt een rioolbuis van binnenuit hersteld door het gebruik van een speciale hars. Deze hars wordt op een mat gesmeerd en die gaat om een blaasbalg (soort pomp om lucht mee te blazen). Door middel van een camera wordt de blaasbalg vervolgens op de plek van de schade gebracht en opgepompt. De hars bedekt dan de scheur of breuk en het lek is hiermee verholpen. Dit is een techniek die kan worden gebruikt bij alle leidingen, zoals beton, pvc, gietijzer, kunststof en HDPE. Naast deelrenovatie kan gebruik worden gemaakt van inlaatrenovatie of complete relining.

Rioolrenovatie
Tot voor kort werd er makkelijk besloten om over te gaan tot vervanging van het riool in plaats van reparatie. Met de huidige technieken is dit niet meer nodig en kan riolering met de hars worden hersteld. Een andere naam voor deze manier van rioolrenovatie is de kousmethode. Hierbij wordt de binnenkant van een riool bedekt met hars, zodat deze weer waterdicht wordt. Onze methoden van rioolrenovatie zijn goedkoper en minder schadelijk voor de omgeving dan rioolvernieuwing.

Rioolservice Groningen
Als u lekkage aan het riool heeft, neem dan eens contact met ons op. Wij kunnen u adviseren over de beste methode van reparatie. Ook bij verstoppingen of rioolstank bent u bij ons aan het juiste adres. In de gehele provincie Groningen is Rioolservice Groningen uw expert op het gebied van alles wat met riool te maken heeft.