Roze van buiten, Zwart van binnen

Persbericht geplaatst door Uitgeverij Xtra services op 21-05-2011
Roze van buiten, Zwart van binnen

Boekpresentatie 21 mei 2011

Roze van buiten, Zwart van binnen

van Tara de Leew

Een moeder doorbreekt het zwijgen

Dit indringende boek is gebaseerd op de ervaringen, verdriet en frustraties van een moeder waarvan de dochter misbruikt is door haar zes jaar oudere halfbroer. Als tiener wordt ze daarvan meer bewust en valt ze haar moeder aan omdat zij de dader niet heeft uitgebannen. Moeder en dochter gaan oude, pijnlijke herinneringen aan om met elkaar in het reine te komen. Daarbij staat het roze aantekeningenboekje centraal waarin de moeder haar heftige emoties noteerde in de tijd dat het misbruik bekend werd. Uiteraard komt ook de ingewikkelde positie van vader aan bod: hij blijft toch de vader van zowel slachtoffer als dader. Dochter ontmoet tijdens dit proces een medeslachtoffer en samen besluiten ze het recht in eigen hand te nemen. Ternauwernood loopt dit goed af. Dan blijken de daders uiteindelijk ook slachtoffers te zijn.

Passage uit het boek:

Ik weet dat ik hem niet eeuwig weg kan houden, hij blijft de zoon van Thomas. Maar doen alsof er niks is gebeurd, NEE, dat gaat me te ver. De spreekkamer voelt ineens koud en kil terwijl de huisarts verder praat. Hij benadrukt het steeds weer: het kan het niet anders zijn dan dat Raoul zelf ook slachtoffer is. Ik kijk naar Thomas. Hij krimpt in elkaar als de arts zegt dat een kind van negen dit niet zelf kan verzinnen Het kan zijn dat Raoul zijn eigen traumatische ervaring heeft willen verwerken door het als spelletje na te spelen. Maar het kan ook veel verder gaan. Dan is herhaling zeer goed mogelijk. Herhaling. Bij haar of bij anderen. Dat moet je zien te voorkomen. Maar in Raoul’s huidige situatie is ook hij niet veilig. En aangezien bij ons niet de bron zit, zou hij bij ons wellicht de ruimte moeten vinden om zelf naar buiten te komen met zijn verhaal. Ik neem steeds meer afstand van de pratende huisarts. Ik hoor het alleen maar aan en ja, ik snap het! Maar eigenlijk wil ik schreeuwen, brullen: “Gaan we er nu even voor het gemak maar aan voorbij dat HIJ wel degene is geweest die de veilige wereld van MIJN kind heeft weggenomen?”

Tara de Leew heeft dit boek vanuit eigen beleving geschreven. Ze koos voor een avonturenverhaal als vorm. Hierdoor is het boek voor een breed publiek toegankelijk. Haar doel is om zo het taboe dat nog steeds op incest en kindermishandeling rust, te verkleinen. Zo hoopt zij steun te bieden aan ouders in vergelijkbare situaties en begrip en inzicht te geven aan de mensen om hen heen.

Het voorwoord in het boek is verzorgt door psycholoog en psychotherapeut Erik de Soir. Erik is gespecialiseerd in chronische en/of complexe psychotraumatische ervaringen. profiel LinkedIn.
Passage uit het voorwoord:

Het is de grote verdienste van Tara De Leew dat ze het verhaal een avontuurlijke tint gegeven heeft. Hierdoor maakt ze als auteur een onderscheid tussen het emotionele en psychologische verwerkingsproces enerzijds, en de psychoeducatieve wijze waarop een dergelijk verhaal gebracht kan worden naar zowel kinderen als volwassenen, ervaringsdekundigen of professionals, anderzijds.

Het eerste boek zal tijdens de ledenvergadering op 21 mei as uitgereikt worden aan stichting VSK (Vereniging tegen Seksuele Kindermishandeling) om zo deze stichting te bedanken voor hun steun en voor het belangrijke werk wat ze doen. VSK heeft ervoor gekozen om het boek te steunen omdat er een duidelijke relatie is met de doelstellingen van de VSK en het een onderwerp. Daarover zijn nog niet veel boeken verschenen zijn, terwijl dat voor lotgenoten erg tot steun kan zijn.

Roze van buiten, Zwart van binnen ISBN978-90-817212-1-9 Prijs: € 14,90

Uitgever Xtra Services, Postbus 434, 5550 AK Valkenswaard Tel: 040-2223750

Tara de Leew is beschikbaar voor interviews en lezingen.
www.taradeleew.nl - facebook: tara de leew - twitter: taradeleew - LinkedIn; Tara de Leew

deel deze pagina:
Meer van Uitgeverij Xtra services:
Meestgebruikte trefwoorden
van Uitgeverij Xtra services: