Rwanda Coffee op het Amsterdam Coffee Festival

Persbericht geplaatst door Ambassade van Rwanda op 10-03-2018
Rwanda Coffee op het Amsterdam Coffee Festival

Na succesvolle deelnames in 2015 en 2016 zal Rwanda Coffee ook dit jaar op 9, 10 en 11 maart weer een podium krijgen op het Amsterdam Coffee Festival. De Ambassade van de Republiek Rwanda in Nederland, This Side Up (importeur van koffie uit Rwanda) samen met Special Roast (koffiebranderij) en Rose & Vanilla (bakkerij) zijn een unieke samenwerking aangegaan om Rwandese koffie te promoten en wordt ondersteund door Rwanda National Agricultural Export Development Board (NAEB).

'Rwanda is een uniek koffieland vanwege de locatie en de mensen. Het klimaat zorgt voor uitstekende koffiesoorten welke zoet zijn, vaak theeachtig en rijk aan zuren, en de snelle opkomst van het land inspireert producenten over de hele wereld. Tijdens het Amsterdam Coffee Festival 2018 zal de nadruk worden gelegd op de transparante koffieketen, inclusief bekroonde boerencoöperaties in Rwanda tot speciale koffiebranders in het buitenland', aldus Ambassadeur Jean Pierre Karabaranga.

Koffie uit Rwanda wordt tegenwoordig geïmporteerd door verschillende Nederlandse bedrijven, waaronder This Side Up. Dit is een platform waar koffiebranders in Europa transparant kunnen handelen met koffieboeren uit Rwanda. De ambassade van Rwanda heeft in samenwerking met NAEB en This Side Up verschillende producenten uit Rwanda uitgenodigd om naar het festival te komen en/of om de beste koffieboon-variëteiten te sturen voor het Amsterdam Coffee Festival. 'De hele dag door houden we samen met koffiebranderij Special Roast cuppings en bezoekers aan de Rwanda stand zullen geïnspireerd worden met alles wat ze willen weten over deze koffies', aldus Lennart Clerkx van This Side Up. 'Nieuw deze editie zijn de gebakjes gemaakt van Rwandese koffie als ingrediënt, vers gebakken door bakkerij Rose & Vanilla uit Utrecht’.

Aanwezig zijn op het Amsterdam Coffee Festival biedt ook een kans om potentiële investeerders en koffiebranderijen te informeren. This Side Up heeft jarenlang ervaring met de Rwandese koffiesector en is – samen met de ambassade van Rwanda – aanwezig om vragen te beantwoorden over het starten en onderhouden van directe handelsrelaties met Rwandese producenten.