Rwanda op Vakantiebeurs: toerisme groeit gestaag - veelbelovend voor 2014

Persbericht geplaatst door Likizo Marketing op 20-01-2014
Rwanda op Vakantiebeurs: toerisme groeit gestaag - veelbelovend voor 2014

Combi-visum met Kenia/Oeganda en opening van de Musanze grotten

Het jaar 2013 heeft Rwanda zeer goed afgesloten; het land van de duizend heuvels mocht 22% meer Nederlanders ontvangen en in december werd een nieuwe toeristische site geopend; de Musanze grotten. Verder werd samen met Kenia en Oeganda gewerkt aan de ontwikkeling van een combinatie-visum waardoor het per 1 januari 2014 zowel gemakkelijker als goedkoper is om deze drie landen te bezoeken tijdens een reis. Ook dit jaar is Rwanda aanwezig op de Vakantiebeurs om de Nederlandse vakantieganger bekend te maken met de legio mogelijkheden om een vakantie in Rwanda door te brengen.

Jarenlange inspanningen door de Rwanda Development Board (RDB), de ambassade van Rwanda in Den Haag en niet te vergeten door de reisorganisaties en accommodaties in Rwanda werpen zijn vruchten af. Tel daar de zeer goede bereikbaarheid (KLM met dagelijks een direct vlucht en Turkish Airlines met een tussenstop naar Kigali International Airport) en de verschillende promotiecampagnes bij op en het is duidelijk dat men niet meer om Rwanda heen kan.

In 2013 werd het groene land in Oost Afrika bekend bij het grote publiek door het bezoek van Lieke van Lexmond en Mark van Eeuwen. Zij vlogen in juni met Turkish Airlines naar Rwanda en namen deel aan Kwita Izina, de jaarlijkse ceremonie waarbij nieuw geboren gorilla’s een naam krijgen en tegelijkertijd aandacht wordt gevraagd voor natuurbehoud. Twaalf baby gorilla’s kregen een naam en Lieke en Mark mochten één van deze baby gorilla’s een naam geven. Ze kozen voor Icyamamare, wat ‘reizende ster’ betekent en Lieke vertelde dat zij hiervoor kozen omdat zij in Rwanda ook een reizende ster zien en tijdens hun reis door Rwanda nóg meer respect gekregen hebben voor het land, de natuur en de mensen.

Rwanda timmert aan de toeristisch weg

De lancering van het ‘East African Community Visa’ is sinds 1 januari 2014 te verkrijgen en geeft voor 100 US Dollar toegang tot Rwanda, Kenia en Oeganda. Het wordt de reiziger hiermee veel gemakkelijker gemaakt om een bezoek aan deze landen met elkaar te combineren.

Afgelopen december werden de Musanze grotten geopend, welke een kijkje geven in de ontwikkeling en de geologische geschiedenis van de aarde. De grotten bevinden zich in een vulkanisch gebied waar 65 miljoen jaar geleden de verschillende lavastromen de Albertine Rift Valley hebben gevormd.

Vlak in de buurt van de grotten ligt het Buhanga Eco-park, de 2 meren Burera en Ruhondo, kan je de vulkanen Karisimbi en Bisoke beklimmen of het graf van Dian Fossey (Gorillas in the mist) bezoeken. Ook is dit hét gebied waar zowel de Golden Monkeys leven als de wereldberoemde en met uitsterven bedreigde Berggorilla’s.

Verder heeft de RDB aangekondigd nieuwe marketing programma’s te lanceren in 2014, waaronder sociale media campagnes en samenwerkingen met touroperators, reisagenten en journalisten. Deze programma’s borduren voort op de internationale erkenning als volwaardige toeristische bestemming die Rwanda de afgelopen tijd kreeg van onder andere:

 • National Geographic Traveler, Nyungwe Forest geselecteerd als 1 van de top 20 bestemmingen voor 2014
 • Condé Nast Traveller: Rwanda is 1 van de top 10 bestemmingen in 2014
 • Trip Advisor’s: 1 van de 12 trips die je eenmaal in je leven moet maken
 • Guardian Travel’s: Rwanda 1 van de ‘tourism hot spots’ in 2014
 • Rough Guide: Rwanda in de top 10
 • Daarnaast is de jaarlijkse ceremonie Kwita Izina door de World Tourism Organization genomineerd voor de UNWTO Ulysses Award in de categorie ‘Innovation in Public Policy and Governance’.

  Rwanda op Vakantiebeurs 2014

  De Rwanda stand bevindt zich in hal 2 (stand nummer D050) en naast een vertegenwoordiging van de Rwanda Development Board en de Ambassade van Rwanda in Den Haag zijn er 5 reisorganisaties uit Rwanda aanwezig, te weten Access Rwanda Safaris, Amahoro Tours, Mercator Assistance Tours & Safaris, New Dawn Associates en Sunrise Eco-Tours.

  Na het succes van vorig jaar is er ook nu weer een echte ‘slow coffee’ specialist aanwezig op de Rwanda stand die de bezoekers aangenaam zal verrassen met een (gratis!) kop heerlijke ‘slow coffee’ uit Rwanda. Daarnaast kan men dagelijks genieten van traditionele Rwandese dans welke recht voor de stand plaatsvindt. Op het Afrika Terras in hal 2 zal van woensdag 15 tot en met zondag 19 januari van 14.00-14.15 uur de film ‘Lieke van Lexmond en Mark van Eeuwen in Rwanda’ worden vertoond gevolgd door een optreden van de Rwandese dansgroep.

  Meer informatie:

  Rwanda Development Board www.rdb.rw

  Ambassade van Rwanda www.netherlands.embassy.gov.rw

  Acces Rwanda Safaris www.access-rwanda-safaris.com

  Amahoro Tours www.amahoro-tours.com

  Mercator Assistance www.mercatorassistance.rw

  New Dawn Associates www.newdawnassociates.rw

  Sunrise Eco Tours www.sunriseecotours.com

  Interview Lieke en Mark Rwanda New Times

  Turkish Airlines www.turkishairlines.com

  Voor de redactie:

  Voor meer informatie over dit onderwerp en aanvragen voor een interview kunt u contact opnemen met: Willem Versteegh, willem@likizomarketing.com, 06 41 522 746.

  Ambassade van Rwanda in Nederland

  Johan van Oldenbarneveltlaan 9b

  2582 NE Den Haag

  T: +31 70 392 65 71

  W: www.netherlands.embassy.gov.rw