Rwanda presenteert nieuwe toeristische hoogtepunten op Vakantiebeurs

Persbericht geplaatst door Likizo Marketing op 03-01-2013
Rwanda presenteert nieuwe toeristische hoogtepunten op Vakantiebeurs

Lokale reisorganisaties, traditionele dans en echte ‘slow coffee’ uit Rwanda

Rwanda wordt ook wel het ‘land van de duizend heuvels’ genoemd en heeft in 2012 wederom meer toeristen ontvangen. De Rwanda Development Board (RDB) grijpt de aanwezigheid op de Vakantiebeurs 2013 aan om zowel de Nederlandse consument als de reiswereld te informeren dat Rwanda nog meer bijzondere bezienswaardigheden heeft, zoals de natuurreservaten Akagera NP (savanne) en Nyungwe NP (subtropisch woud), de verschillende theeplantages die bezocht kunnen worden of de 227 kilometer lange ‘Thousand Hills Trail’ langs Lake Kivu.

Rwanda heeft alles in huis om zich te profileren als een duurzame reisbestemming. Het land heeft zeven locaties met een totale oppervlakte van 274.535 hectare (ongeveer 10 procent van de omvang van het land) bestempeld als voornaam avifauna-gebied waar meer dan 650 vogelsoorten te vinden zijn.

Daarnaast is het land in Oost Afrika een sportieve bestemming. Naast de Ronde van Rwanda (elk jaar in november) is er ook de jaarlijkse marathon van Kigali (dit jaar op 19 mei) en kan men de ‘Thousand Hills Trail’ te voet, per fiets of 4WD afleggen en overnachten bij de lokale bevolking.

Rwanda op Vakantiebeurs 2013

De Rwanda stand bevindt zich in hal 3 (stand nummer C014) en naast een vertegenwoordiging van de Ambassade van Rwanda in Den Haag zijn er 5 reisorganisaties uit Rwanda aanwezig, te weten Access Rwanda Safaris, Amahoro Tours, East Africa Eco Explorer, Jambo Travel & Tours en Sun Rise Eco-Tours.

Rwanda zal dit jaar ook aanwezig zijn op het Christelijke Vakantieplein op vrijdag 11 en zaterdag 12 januari welke tijdens de Vakantiebeurs plaatsvindt in de Jaarbeurs Utrecht. De ambassadrice van Rwanda verzorgt de officiële opening van het Christelijk Vakantieplein.

Zien, horen, proeven…

Al het goede moet je niet te snel tot je nemen en dat is de kracht van niet alleen ‘slow travel’ maar ook van ‘slow food’. Op de Rwanda stand zal een echte ‘slow coffee’ specialist aanwezig die de bezoekers aangenaam zal verrassen met een kop heerlijk ‘slow coffee’ uit Rwanda. Daarnaast kan men dagelijks genieten van traditionele Rwandese dans welke recht voor de stand plaatsvindt. Op het hoofdpodium in hal 3 zal van woensdag 9 tot en met zondag 13 januari van 13.00-13.15 uur de film ‘Rwanda, land of a thousand hills’ worden vertoond.

Discover Rwanda apps

Naast een uitgebreide Discover Rwanda app (in het Nederlands en in het Engels) voor iPad zijn er ook een speciale apps voor iPhone over gorilla’s en andere primaten in Rwanda of over de parken en meren in Rwanda. Alle Discover Rwanda apps zijn gratis te downloaden in de iTunes winkel en te vinden op de website van de ambassade van Rwanda.

Meer informatie:

Ambassade van Rwanda www.ambalahaye.nl

Rwanda apps bezoek www.ambalahaye.nl klik op Rwanda apps

Acces Rwanda Safaris www.access-rwanda-safaris.com

Amahoro Tours www.amahoro-tours.com

East Africa Explorer www.eastafricaexplorer.com

Jambo Tours Rwanda www.jambotoursrwanda.com

Sunrise Eco Tours www.sunriseecotours.com

Voor de redactie:

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met:
Eric Rugamba
E: erugamba@minaffet.gov.rw
Willem Versteegh
E: willem@likizomarketing.com
T: +31 6 41 522 746
Ambassade van Rwanda in Nederland
Johan van Oldenbarneveltlaan 9b
2582 NE Den Haag
T: +31 70 392 65 71
W: www.ambalahaye.nl