Scapino regio Oost organiseert estafette voor Kika

Persbericht geplaatst door Influx PR op 05-04-2011
Scapino regio Oost organiseert estafette voor Kika

Werknemers Scapino zetten op eigen initiatief unieke run op

Assen, 5 april 2011 – Op 12 april organiseren medewerkers van de oostelijke vestigingen van Scapino een estafette om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Kika, Kinderen Kankervrij. Tijdens deze estafette verplaatsen de werknemers zich op geheel unieke wijze van het ene filiaal naar het andere. De totale afstand van de estafette bedraagt 175 kilometer en er liggen 16 Scapino-vestigingen op de route.

Op dit moment zet Scapino, de grootste aanbieder op het gebied van schoenen, mode, sport en vrijetijdsartikelen, zich met een landelijke actie in voor Kika. Samen met Dolcis, Invito, Manfield en PRO voert Scapino een campagne om geld in te zamelen voor de stichting. Tijdens deze oude-schoenen-inleveractie, die van 28 maart tot en met 10 april loopt, vragen de schoenenketens hun klanten oude schoenen in te leveren en doneren zij voor elk ontvangen paar €0,20 aan Kika.

“Een prachtig initiatief”, meent Frank van de Maat, filiaalmanager bij Scapino in Goor. “Door deze actie zijn wij zelfs zo enthousiast geraakt dat wij als regio Oost hebben besloten, om naast de landelijke actie, geheel op eigen initiatief een estafette in het leven te roepen om nóg meer geld in te zamelen. Het is namelijk zo dat bij 25% van de kinderen waarbij kanker wordt geconstateerd, het kind daadwerkelijk overlijdt. Geld is daarom hard nodig voor onderzoeken waarmee therapieën versneld beschikbaar worden gemaakt en een betere behandeling en genezing van kinderkanker mogelijk is.”

“Het is geweldig om te merken hoe enthousiast alle werknemers op deze actie reageren. Er zullen in totaal dan ook maarliefst 120 medewerkers deelnemen aan deze estafette. Zelfs een vestiging die buiten regio Oost valt, heeft zich aangemeld om mee te doen”, aldus Van de Maat. “Om deze estafette echt uniek te maken, mogen de werknemers zelf bepalen hoe ze zich vanaf het ene filiaal naar het andere verplaatsen: te voet, op de tandem of met skeelers, niets is onmogelijk!”

“Het uiteindelijke doel is natuurlijk om door middel van donaties van vrienden, familie, klanten, andere filiaalmanagers enzovoort tijdens de run zoveel mogelijk geld binnen te halen. Voor degenen die niet tijdens de run aanwezig kunnen zijn om een donatie in de bus te storten, is het uiteraard ook mogelijk een bijdrage over te maken op banknummer: 466.492.973 onder vermelding van Kika.”

Iedereen kan de medewerkers aanmoedigen. De estafetteloop start op dinsdagavond 12 april tussen 6 en 7 uur in Oldenzaal en gaat daarna langs de volgende plaatsen: Enschede, Hengelo, Borne, Almelo, Rijssen, Goor, Lochem, Neede, Haaksbergen, Eibergen, Winterswijk, Lichtenvoorde en Aalten.

Scapino BV, Industrieweg 28, 9403 AB Assen, Tel. 0592-340042, Website: www.scapino.nl, E-mailadres: webshop@scapino.nl

Over Scapino
Scapino, ooit prijsvechter in de schoenenbranche, is nu de grootste verkoper op het gebied van schoenen, kleding, sport- en vrijetijdsartikelen in Nederland. Inmiddels zijn er meer dan 230 winkels, waarvan 30 in België. Sinds 2005 is het ook mogelijk om via de webwinkel www.scapino.nl te winkelen. De webwinkel is zeer gebruiksvriendelijk van opzet

Scapino biedt werkgelegenheid aan meer dan 3000 mensen. Scapino is geen trendsetter, maar trends worden wel op de voet gevolgd. Daarmee sluit Scapino precies aan op de behoefte van de doelgroep: de consument die niet te veel wil of kan uitgeven, maar er wel leuk uit wil zien. Een moderne winkel waar de klant centraal staat en die kwaliteit en actualiteit biedt voor lage prijzen. Scapino, dat loont!

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Hilde Mussche - Stoomwezenstraat 33, 7331 AE Apeldoorn.
Tel.: 055 366 3034, e-mail: scapino@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: