Scheiden kan nu in een dag

Persbericht geplaatst door Moonfish Text & PR op 05-09-2012
Scheiden kan nu in een dag

Supersnel én respectvol uit elkaar: Scheiden in een dag
Nieuwe formule maakt snel en goed scheiden mogelijk


Amsterdam, september 2012
Het is een treurig, maar opvallend feit: na de zomervakantie stijgt het aantal echtscheidingen aanmerkelijk. Stellen zitten plotseling 24 uur per dag op elkaars lip en komen tot de conclusie dat het niet meer werkt. Of een gezamenlijke vakantie blijkt een mislukt redmiddel te zijn voor de relatie. Dat een scheiding echter geen pijnlijk, langdurig proces hoeft te zijn, bewijzen advocaat Stef Henselmans en psycholoog Martijn Prent. Zij lanceerden een nieuw, uniek concept: Scheiden in een dag, waarbij partners binnen 24 uur de scheiding rond hebben.

Goed, snel en gelijkwaardig
Scheiden in een dag, dat lijkt onmogelijk maar is het niet. Stef Henselmans, advocaat familierecht kwam samen met jeugdvriend Martijn Prent, psycholoog en mediator, na jarenlange ervaring in de echtscheidingspraktijk tot de conclusie dat echtscheidingen vaak ellenlange procedures zijn waarbij de nadruk ligt op het juridisch aspect, niet het emotionele. Bovendien zijn te veel scheidingen een gevecht. ,,Dat kan anders ", dachten zij en besloten de handen in één te slaan. Resultaat: een formule waarbij na een dag alle zakelijke aspecten zijn besproken en vastgelegd, met aandacht voor de emoties van beide partijen. Hierdoor kunnen mensen sneller aan de slag met de verwerking van de scheiding en verder met hun nieuwe leven.
Hoewel Henselmans zich bezighoudt met de juridische kant van de zaak en Prent met de emotionele, doen ze elke zaak gezamenlijk. ,,We voeren de gesprekken samen," aldus Martijn Prent, ,,en dat werkt heel constructief.
Met behulp van onze juridische en psychologische kennis en ervaring gaat het proces veel sneller dan normaal."
Aan het einde van de dag wordt een convenant opgesteld en krijgt de scheiding definitief vorm. Vervolgens verzorgt Scheiden in een dag de formaliteiten en kan de scheiding binnen enkele weken zijn afgerond.

Gerust gevoel
Stef Henselmans: ,,Of Scheiden in een dag geschikt voor je is, hangt van een aantal zaken af. Het helpt als je nog goed met elkaar kunt communiceren en een redelijk beeld hebt van zaken zoals ouderschap, alimentatie en de verdeling. Wij voorkomen dat mensen gaan touwtrekken of van elkaar willen winnen, maar zorgen voor een snelle en respectvolle afhandeling waarbij beide partijen met een gerust gevoel ons pand verlaten."

Hoe het werkt
Na een telefonische kennismaking wordt een afspraak gemaakt voor de adviesdag. Van te voren wordt een checklist en informatieboekje toegestuurd zodat men goed voorbereid de dag ingaat. Gedurende de adviesdag (2 tot 3 dagdelen) worden alle relevante zaken besproken waarna een op maat gemaakt convenant wordt opgesteld. Na de adviesdag worden de formaliteiten geregeld en is de scheiding rond zodra de papieren binnen zijn. De adviesdagen vinden plaats op het kantoor van Scheiden in een dag in Amsterdam of op lokatie.

Over Scheiden in een dag
Scheiden in een dag is gevestigd aan de Vijzelgracht in Amsterdam. Het is een concept van advocaat Stef Henselmans en psycholoog Martijn Prent, dat in 2011 werd gelanceerd. www.scheidenineendag.nl

Voor de redactie:

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met
Ravianne van Vliet, 06 511 390 82 of Ingeborg van Beek, 06 420 238 16 of per e-mail via info@shakethetree.nl.

Fotocredtis: Peter de Krom