Security kennis PEAK-IT officieel erkend

Persbericht geplaatst door OSM op 05-06-2013
Security kennis PEAK-IT officieel erkend
ICT business partner PEAK-IT is officieel preferred partner voor de beveiligingsoplossingen van SonicWALL. Hiermee kunnen de experts van PEAK-IT firewalls op maat inrichten voor met name middelgrote tot grote bedrijven. “We kijken niet alleen wat voor informatie er wordt ontvangen via de digitale kanalen, nee, onze oplossingen analyseren en beoordelen ook de inhoud van de informatie. Met onze kennis van SonicWALL firewalls is de kans op een incident beduidend lager”, vertelt Fred van Slooten, Product Marketing Manager binnen PEAK-IT. Beveiliging is voor ondernemers een groeiend probleem: zo blijkt uit een onderzoek van MKB-Nederland dat 60 procent van de ondernemers zich zorgen maakt over de beveiliging van hun systemen tegen cybercrime. Zo’n 40 procent is in 2012 zelf slachtoffer geweest van een beveiligingsincident. Computervirussen en phishing gelden daarbij als de belangrijkste bronnen. Bijna 45 procent geeft aan de risico’s van cybercrime niet te kennen. Vaak ontbreekt relevante beveiligingskennis, een up-to-date firewall en een adequaat beveiligingsbeleid; het is belangrijk dat medewerkers verdachte praktijken herkennen. De experts van PEAK-IT geven ook een aantal tips.

Informatiebeveiliging mist relevantie
“Ook wij merken dat het midden segment steeds meer hinder ondervindt van spam en virussen”, vertelt Van Slooten verder. “De ontwikkelingen op het gebied van security gaan zo snel dat organisaties moeite hebben om hun applicaties goed te beschermen. Voor middelgrote organisaties is informatiebeveiliging een erg lastig vraagstuk wat bijna niemand nog echt goed onder controle heeft. Daarbij ligt de focus binnen dit segment vaak helemaal op het behalen van omzet, informatiebeveiliging is voor hen niet altijd een relevant issue, dit vormt een bron voor een beveiligingsincident. Een firewall van SonicWALL welke op maat is ingericht, is voor bedrijven een perfecte beveiligingsoptie.” Inmiddels heeft PEAK-IT al bij meerdere bedrijven de SonicWALL firewalls ingericht. Wat opvalt is het eenvoudige gebruik, maar ook de realtime informatie vanuit de firewall is een sterk punt. Zo kan er direct worden gereageerd op een mogelijk incident of trends worden geanalyseerd. PEAK-IT verzorgt voor tal van bedrijven het beheer en de ondersteuning van de firewall. Bedrijven kunnen zich veilig richten op hun kerntaken.

Social media: domein van hackers
Naast het bezoeken van besmette websites of phishing speelt er nog een belangrijk security issue: het gebruik van social media op de werkvloer. Meer dan 80 procent van alle bedrijven maakt gebruik van social media, echter slechts de helft heeft een beveiligingsbeleid. “We zien vaak dat social media volledig is geïntegreerd binnen een werkplek, op zich is hier niets mis mee, maar bedrijven kennen de gevaren niet of nauwelijks”, stelt Van Slooten. “Het besmettingsgevaar is hier echter zeer reëel, zeker nu steeds meer hackers zich richten op social media-gebruikers. Onze experts richten de firewall dan ook zo in dat het aantal infecties via social media echt verlaagd worden. We kunnen landen uitschakelen. Spelletjes kunnen we blokkeren, en ook tijdranges kunnen we instellen waarbinnen bepaalde functies mogen worden gebruikt. Zo wordt de werktijd ook nog eens veel effectiever benut!” PEAK-IT heeft een aantal gecertificeerde SonicWALL security –specialisten in dienst. Als preferred partner verwacht PEAK-IT dit jaar een flinke toename van het aantal bedrijven dat security bij hen onderbrengt.

Beveiligingstips

• Met alleen een Firewall ben je nog niet veilig, stel een ICT Security beleid op
• Ga bewust met Social media om. Verbiedt het niet, maar reguleer het gebruik
• Gebruik two-way authenticatie voor toegang tot het bedrijfsnetwerk

Voor de redactie:

Fred van Slooten
Product Marketing Manager

T 088 - 1304500
E info@peak-it.nl