Slaapkamer trends 2016? Dit zijn ze.

Persbericht geplaatst door Floris op 31-12-2015
En elk jaar zijn ze er weer: de slaapkamer trends. Net als de mode, wooninspiratie en interieur trends, zijn ook de slaapkamer trends vergankelijk. En ook voor de slaapkamer geldt dat deze enorm belangrijk is en ook steeds belangrijker wordt. We brengen een aanzienlijk deel van ons leven door in de slaapkamer. Omdat we er zoveel tijd doorbrengen is er eigenlijk altijd wel ruimte tot verbetering. Ook in 2016 zullen weer een aantal interessante nieuwe trends zien, die we graag nu alvast verklappen. Zit ook jij te denken aan een make-over? We helpen je graag op weg.

Niet alleen een slaapkamer
Onze slaapkamers veranderen steeds meer in een tweede woonkamer. Steeds vaker wordt de slaapkamer gezien als een verlengstuk van de woonkamer. Eigenlijk doen we er alles. Films kijken, op de tablet het nieuws bekijken of een tijdschrift lezen. In bed, maar we verlangen ook steeds meer naar nog meer comfort en gemak. Een trend voor komend jaar is dan ook op stoelen en een bank in de slaapkamer te plaatsen. Op deze manier wordt de verlenging van de woonkamer naar de slaapkamer daadwerkelijk gemaakt.

Zacht, zacht en nog zachter
De slaapkamer moet zachter worden. Dit betekent kussens en nog meer kussens. Kussens kun je op meerdere plekken kwijt. Op de bovengenoemde bank, op de vloer of op jouw bed of boxspring zelf. Om het nog zachter te maken kies je bovendien voor tapijt. Lekker zacht en met een naturel tint.

Kobalt blauw
Elk jaar hebben we ook weer een nieuwe kleur. Voor 2016 geldt Kobalt blauw, wat als inktblauw kan worden beschreven. Deze kleur zorgt voor een uitstekende combinatie met wit en zorgt daarbij voor een modern gevoel. Daarnaast kan Kobalt blauw ook mooi worden verwerkt in de verschillende accessoires.

Stoer en industrieel
De industriële look begint ook steeds gebruikelijker te worden. Elementen niet helemaal afmaken en juist een beetje ruig houden. Vintage en ouderwetse kleuren zoals grijs en bruin. Oude materialen gebruiken en combineren met nieuwe items.

» Snel meer weten? Boxspringfabriek helpt je graag verder met nog meer inspiratie.