SmartDocuments tekent KING-convenant voor Documentcreatie Services

Persbericht geplaatst door Influx PR op 05-02-2014
SmartDocuments tekent KING-convenant voor Documentcreatie Services
SmartDocuments heeft het addendum op het KING-convenant ondertekend. Officieel ondersteunt SmartDocuments nu de door KING samengestelde standaard voor de levering van diensten aan gemeenten betreffende documentcreatie.

De mens als uitgangspunt en optimaal contact met de burger is voor zowel gemeenten als SmartDocuments belangrijk. Door de convenantondertekening wil SmartDocuments samen met gemeenten bouwen aan optimale dienst- en hulpverlening.
Het nieuwe addendum heeft betrekking op het thema Documentcreatie Services. Hierin zijn afspraken gemaakt over het voldoen aan standaarden voor proces- en ICT-integratie. Bij de ontwikkeling van de software houdt SmartDocuments rekening met de KING-richtlijnen. De overeenkomst biedt gemeenten een startpunt voor verdere verbetering van de elektronische dienstverlening op het gebied van documentcreatie.


KING en de elektronische overheid
Het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) ondersteunt gemeenten bij de overgang naar een toekomstbestendige elektronische overheid, ook wel operatie NUP (het Nationaal Uitvoeringsprogramma Dienstverlening en e-overheid) genoemd. Door leveranciers en gebruikersverenigingen al in een vroeg stadium bij de ontwikkeling van standaarden te betrekken, hoopt KING dat gemeenten de zogeheten bouwstenen van het NUP sneller en eenvoudiger in gebruik kunnen nemen. Er zijn afspraken gemaakt over releaseplanningen, kennisuitwisseling, adoptie en (door)ontwikkeling van standaarden. SmartDocuments is vanaf de start actief betrokken bij operatie NUP.

Vincent Boshoven, productmanager bij SmartDocuments: "De ondertekening van het convenant is voor SmartDocuments een vanzelfsprekende stap in de bijdrage aan de ontwikkeling van de KING-standaard voor Documentcreatie. Het ondersteunen van de standaard biedt de gemeenten de mogelijkheid om meer zaaksystemen en de taakspecifieke systemen aan te sluiten op de SmartDocuments-services voor documentcreatie. SmartDocuments deelt kennis en ervaring over de behoeften bij de verschillende documentcreatieprocessen zodat de standaard aansluit bij de ambities en uitdagingen van de gemeenten."

SmartDocuments Nederland B.V. - Keulenstraat 7B - 7418 ET Deventer. Telefoon: 0570 - 67 24 64 - www.smartdocuments.nl

Voor de redactie:

Over SmartDocuments
SmartDocuments is de software oplossing voor outputmanagement, documentcreatie en huisstijlbeheer. Met SmartDocuments is het mogelijk snel en foutloos documenten te maken in de eigen huisstijl en deze vervolgens automatisch te produceren, printen, publiceren of bijvoorbeeld als email versturen. SmartDocuments is een totaaloplossing voor het maken van documenten die zowel ad-hoc als automatisch gegenereerd worden (on demand & batch documenten.
De eindgebruiker maakt gebruik van de SmartDocuments Wizard. Met deze Wizard kan stap voor stap een compleet document worden opgebouwd. Knippen en plakken is hierdoor voorgoed verleden tijd! Het resultaat is minder fouten en de huisstijl wordt automatisch op de juiste manier toegepast. SmartDocuments biedt één omgeving voor alle huisstijl- en processjablonen voor het creëren van eenvoudige tot zeer complexe documenten.
SmartDocuments integreert naadloos met bestaande DMS, mid office en back office systemen zoals JD Edwards, SAP, SharePoint, Corsa, FileNet, Verseon, Decos, D!mpact en eDocs. SmartDocuments helpt om effectiever en efficiënter om te gaan met uitgaande documentstromen en meer grip te krijgen op de klantcommunicatie.
Ook voor organisaties die in diverse talen communiceren is SmartDocuments de eenvoudige oplossing.
Werken met SmartDocuments betekent sneller werken, eenduidiger correspondentie èn minder kans op fouten. Momenteel gebruiken ministeries (o.a. Financiën), diverse provincies, gemeentes en waterschappen SmartDocuments. Binnen bedrijfsleven en overheden wordt SmartDocuments op dit moment ingezet in 75 landen en 6 continenten.www.smartdocuments.nl/markten/publieke-sector

Voor meer informatie: SmartDocuments Nederland, Tim van Klaveren, 0570 672 464, E-mail: tvanklaveren@smartdocuments.nl of
Influx PR, Jakob Brons, 055 366 3034, E-mail: smartdocuments@influx-pr.com
deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: