Solipsis biedt aardappelgroothandel Jac van den Oord solide ICT-basis voor verdere groei

Persbericht geplaatst door Influx PR op 26-01-2012
Solipsis biedt aardappelgroothandel Jac van den Oord solide ICT-basis voor verdere groei

Brakel, 26 januari 2012– Aardappelgroothandel Jac van den Oord heeft ICT-dienstverlener Solipsis geselecteerd voor het systeem- en netwerkbeheer. Na aanzienlijke toenames van de informatiestromen binnen het bedrijf had Jac van den Oord behoefte aan een solide basis op ICT-gebied om ook verdere groei het hoofd te kunnen bieden. Standaardisatie was hierbij het uitgangspunt. Dit zorgt ervoor dat alle systemen – zoals printers en etiketteerlijnen – gemakkelijk onderling gegevens kunnen uitwisselen.

Bij Jac van den Oord in Ammerzoden worden aardappels gewassen, volautomatisch gesorteerd en verpakt en zelfstandig getransporteerd naar ieder denkbaar einddoel. Daniël Bouwmeester, kwaliteitsmanager bij Jac van den Oord: “Een goede ICT-omgeving helpt ons enerzijds om al deze processen in goede banen te leiden. Anderzijds ondersteunt ICT ons bij onze doelstelling om onze klanten te ontzorgen door ze van de juiste informatie te voorzien. We krijgen namelijk dagelijks vragen over bijvoorbeeld de herkomst, de teler, certificeringsschema’s en productiewijzen en die moeten direct en adequaat beantwoord worden.”

Jac van den Oord maakt de laatste jaren een flinke groei door, waarbij de informatiestromen – zoals orderbevestigingen, productinformatie en – foto’s, digitale facturen, mailingen en flyers – sterk toegenomen zijn. “Om die groei te kunnen bijbenen, moesten we op zoek naar een andere ICT-dienstverlener”, vertelt Bouwmeester. “We hebben verschillende partijen benaderd, maar de enige complete offerte kwam van Solipsis. Al onze eisen en wensen die we besproken hadden, vonden we daarin terug. Dat heeft ons over de streep getrokken om voor Solipsis te kiezen.”

Na de herinrichting van de ICT-omgeving werd het Remote Service Center van Solipsis ingezet. Bouwmeester: “Deze medewerkers leveren onsite en remote support, monitoren de systemen en zorgen voor een continue online back-up. Voor ons is hiermee de responsetijd korter geworden. Bovendien heeft Solipsis mij op deze manier de dagelijkse ICT-werkzaamheden uit handen genomen en dat scheelt een hoop tijd. Ik ben dan ook erg tevreden over onze keuze voor Solipsis.”

Wim Buitenhuis, Algemeen Directeur Solipsis: “Voor een update van het ERP-pakket bij Jac van den Oord hebben we allereerst nieuwe hardware, zoals PC’s en een server, geïnstalleerd. Daarnaast zijn alle werkstations voorzien van Microsoft Office Suites. Er zijn voorzichtige toekomstplannen, bijvoorbeeld voor een WMS-oplossing voor het koelhuis, maar voorlopig richt het bedrijf zich op verdere groei. Wij zijn ervan overtuigd dat de nieuwe ICT-omgeving die groei kan ondersteunen en zetten onze prettige samenwerking met Jac van den Oord graag voort.”

Voor de redactie:

Over Jac van den Oord
Aardappelgroothandel Jac van den Oord is een moderne onderneming, die door innovatie en door in te spelen op de continue veranderingen in de markt, tot de top van de Nederlandse aardappelgroothandels behoort. Een modern pand, een groot scala aan inpaklijnen en een flexibel logistiek apparaat maken van Jac van den Oord een betrouwbare en kwaliteitsbewuste leverancier.

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de vier businessunits Performance Management, Systeem en Netwerk Beheer, Systeem Ontwikkeling en Onderhoud en Enterprise Document Management. Solipsis werkt voor een gevarieerde kring van (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Solipsis is onderdeel van de Solipsis-groep, waartoe ook Holland House en IntraData behoren. Voor meer informatie: zie www.solipsis.nl, www.hollandhouse.comen www.intradata.nl.

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen / Corrie Lalkens, telefoon: 055 3663034 of e-mail: gerline@influx-pr.com/ corrie@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: