Solipsis feliciteert Alfa Accountants en Adviseurs met het winnen van de Accountancy Award 2015 regi

Persbericht geplaatst door Influx PR op 22-05-2015
Solipsis feliciteert Alfa Accountants en Adviseurs met het winnen van de Accountancy Award 2015 regi

Schiphol-Rijk, 22 mei 2015 – Solipsis feliciteert Alfa Accountants en Adviseurs met het winnen van de Accountancy Award 2015 in de categorie meest innovatieve MKB kantoor van Oost Nederland. De award werd gisteravond uitgereikt tijdens de Financial Systems beurs in Nieuwegein. Alfa onderscheidt zich hier met een vooruitstrevende oplossing om jaarrekeningen volledig papiervrij af te handelen en digitaal te ondertekenen. Hiervoor is gekozen om IntraOffice in te zetten, de digitaliseringsoplossing van IntraData (onderdeel van Solipsis Document Management). Gezamenlijk is bekeken hoe Alfa het papieren afhandelingsproces anders kon inrichten, stroomlijnen en versnellen.

Papier is niet meer van deze tijd
De digitale handtekening versnelt het papierintensieve proces rondom het opmaken en afhandelen van jaarrekeningen; de doorlooptijd van soms wel enkele weken kan worden teruggebracht naar een paar uur. Daarnaast maakt het de dienstverlening goedkoper en verhoogt het de service richting de klant. Fou-Khan Tsang,voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfa: Op ons kantoor in Aalsmeer wordt de jaarrekening vaak via e-mail verstuurd. Maar nu nog met een gescande handtekening. Met de invoering van de digitale handtekening zet de klant z’n handtekening via een link in de e-mail en vervolgens ondertekent ook de Alfa accountant digitaal via een link. Op dat moment is de jaarrekening digitaal rechtsgeldig en eenvoudig te verzenden naar de stakeholders van de klant, zoals banken, de belastingdienst etc.”

De jury heeft Alfa Accountants tot winnaar gekozen van de Regio Oost Nederland vanwege de vooruitstrevende ideeën van Alfa, en vooral van Fou-Khan Tsang, om het accountancyproces te optimaliseren en efficiënter en papiervrij te laten verlopen. De invoering van de digitale handtekening in samenwerking met IntraData, onderdeel van de Solipsisgroep ondersteunt deze ambitie. “Fou-Khan Tsang van Alfa Accountants is iemand die een oeuvreprijs verdient omdat hij voortdurend bezig is met innovaties", aldus de jury.

Simon Kornblum, commercieel manager IntraData: Met het winnen van deze Accountancy Award 2015 in de categorie meest innovatieve MKB kantoor van Oost Nederland profileert Alfa zich opnieuw als innovatief en vooruitstrevend. In de digitaliserinsrevolutie waarin we momenteel leven is het inzetten en beproeven van nieuwe methodes en technieken kansrijk en uitdagend. Alfa bewijst met deze award dat het inzetten van nieuwe technieken die het werk van de accountant er eenvoudiger op maken niet worden geschuwd. Met het in gebruik nemen van IntraOffice zet Alfa een concrete stap vooruit naar het papiervrij werken. Het kantoor zonder printer komt steeds dichterbij.”

Voor de redactie:

Over de Nationale Accountancy Awards
De ‘Nationale Accountancy Awards’ is een initiatief van Alex van Groningen BV en wijst de beste accountants en administratiekantoren aan. De beste kantoren bieden meer kwaliteit, werken met de nieuwste technologieën en leveren meer waarde. Zij boeken verbluffende resultaten voor ondernemers en maken organisaties direct succesvol. Eind 2014 zijn door de juryleden zo'n 40 accountantskantoren genomineerd voor de Accountancy Awards 2015. Alle kantoren zijn geïnterviewd en de juryleden beoordeelden in april 2015 de kantoren aan de hand van de interviews, factsheets en Graydon rapporten. Deze score telde voor 50 procent mee voor de einduitslag van de Accountancy Awards, de andere 50 procent kwam voort uit de live pitches op 21 meitijdens de Financial Systems Beurs in Nieuwegein.

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het leveren en beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de drie businessunits Performance Management, Managed Services en Document Management.

IntraData BV is onderdeel van de Solipsisgroep en brengt sinds 1996 het documentmanagement systeem IntraOffice op de markt. Het is de eerste complete oplossing voor digitaal archiefbeheer met ondersteuning voor bulk computeroutput. Het systeem kan zowel in licentievorm als in een SaaS- vorm worden ingezet. IntraOffice wordt dagelijks door meer dan 45.000 bedrijven gebruikt, die maandelijks meer dan 51 miljoen documenten verwerken. IntraOffice is actief in 7 landen en beschikbaar 7 in talen. Bekijk ook het filmpje

IntraData is onderdeel van de Solipsisgroep, waartoe ook Solipsis, Holland House en Solipsis Managed Services behoren. Voor meer informatie: zie www.intradata.nl, www.solipsis.nl, www.hollandhouse.com enwww.solipsismanagedservices.nl.

Noot voor de redactie:
Influx PR, Gerline van Wijnen, t. 055 3663034 of e-mail: gerline@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: