Solipsis gecertificeerd als Velocity-partner van EMC Nederland

Persbericht geplaatst door Influx PR op 24-02-2012
Solipsis gecertificeerd als Velocity-partner van EMC Nederland

Brakel, 24 februari 2012 – ICT-dienstverlener Solipsis is toegetreden tot het Velocity-partnerprogramma van EMC. Dit betekent dat Solipsis als Velocity Affiliate partner – via EMC-distributeur Magirus – de EMC VNX storage-oplossingen gaat voeren specifiek gericht op het MKB. Binnen deze sector is de laatste jaren steeds meer behoefte aan virtualisatie van serveromgevingen vanwege een niet te stoppen groei aan data. EMC-partners zijn getraind, gecertificeerd en uitgerust met de noodzakelijke kennis en kunde om klanten de kwaliteit, meerwaarde en service te bieden die zij van EMC verwachten.


Virtualiseren en centrale dataopslag betekent ook voor het MKB dé oplossing voor het efficient beheren van de grote wolk aan ongestructureerde data. Dankzij het partnership van Solipsis met EMC zijn oplossingen voor gecentraliseerde opslag van data ook voor het MKB haalbaar. Kleinere bedrijven kunnen daardoor langer gebruik maken van hun huidige systemen. Bovendien hoeven ze niet steeds uit te breiden met nieuwe disks. Met virtualisatie profiteren ze van voordelen als flexibiliteit, betere databescherming en kostenbesparing. Voor Solipsis is bijvoorbeeld de combinatie EMC met Microsoft Hyper-V een belangrijke en inmiddels bewezen oplossing voor het MKB.

Wim Buitenhuis, algemeen directeur van Solipsis, is verheugd over de EMC-partnerstatus. “Het is voor ieder bedrijf van belang om het hart van zijn ICT-omgeving – de data – goed en efficient te beheren en bewaken. Virtualisatie biedt bedrijven in het MKB verbeterde beschikbaarheid van systemen en gegevens. Bovendien besparen ze op operationele (beheer)kosten en op de aanschaf van fysieke servers. Dat levert een betere continuïteit en een verbeterd bedrijfsrendement op.

Voor de redactie:

Over Solipsis

Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de vier businessunits Performance Management, Systeem en Netwerk Beheer, Systeem Ontwikkeling en Onderhoud en Enterprise Document Management. Solipsis werkt voor een gevarieerde kring van (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Solipsis is onderdeel van de Solipsis-groep, waartoe ook Holland House en IntraData behoren. Voor meer informatie: zie www.solipsis.nl, www.hollandhouse.com en www.intradata.nl.

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen / Corrie Lalkens, telefoon: 055 3663034 of e-mail: gerline@influx-pr.com / corrie@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: