Solipsis implementeert IBM Cognos Express bij EMI Music Operations Europe

Persbericht geplaatst door Influx PR op 18-04-2011
Solipsis implementeert IBM Cognos Express bij EMI Music Operations Europe

Brakel, 18 april 2011 – ICT-dienstverlener Solipsis ondersteunt en begeleidt de implementatie en uitrol van IBM Cognos Express bij EMI Music Operations Europe. Deze afdeling van een van ’s werelds grootste muziekmaatschappijen, EMI Music, is vanuit Uden verantwoordelijk voor de orderverwerking, financiële afhandeling en fysieke distributie van cd’s en dvd’s voor EMI wereldwijd. EMI Music Operations gaat de BI-tool breed inzetten voor zowel financiële en management rapportages en analyses als ook op het gebied van stock- en orderoverzichten.

Met de implementatie van IBM Cognos Express beschikt EMI Music Operations over een modern pakket dat voldoet aan de laatste technologische mogelijkheden”, aldus Ted Gouroyannis, Analyst/Programmer bij EMI Music Operations. “Het is volledig webbased waardoor we in staat zijn om snel en eenvoudig, realtime betrouwbare rapportages te genereren. En dat is een belangrijk meerwaarde binnen een organisatie waar tussen de 250 en 300 verschillende soorten rapportages in omloop zijn, die ook qua frequentie variëren van maandelijks, wekelijks en zelfs dagelijks. Bovendien kunnen we ook ad hoc vragen van het management of van medewerkers eenvoudig en snel beantwoorden.”

Het grootste deel van de rapportages is bedoeld voor het management en de afdelingen van EMI Music Operations in Uden, maar een gedeelte gaat ook naar Duitsland en Groot-Brittannië. Cognos Express biedt de mogelijkheid om verschillende soorten output te genereren en niet perse hardcopy. De meeste rapportages worden naar een server gestuurd, maar het is ook mogelijk om ze direct via e-mail te verzenden. Over de samenwerking met Solipsis is Ted Gouroyannis tevreden: “We zijn eind december gestart en op dit moment zijn we volop bezig met de implementatie. Solipsis levert goede support.”

Goossen de Bruin, Directeur Solipsis: “Als ValueNet partner van IBM Cognos Express zijn wij trots om deze BI-oplossing met een laagdrempelige instap en een snelle ROI te implementeren bij EMI Music Operations Europe. Dankzij de implementatie van IBM Cognos Express beschikken zij over een selfservice tooling om op een gebruiksvriendelijke manier rapportages te genereren in plaats van dit bij een speciale afdeling neer te hoeven leggen.”

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de vier businessunits Performance Management, Systeem en Netwerk Beheer, Systeem Ontwikkeling en Onderhoud en Enterprise Document Management. Solipsis werkt momenteel voor ongeveer 600 (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Solipsis is onderdeel van de Solipsis-groep, waartoe ook Holland House en IntraData behoren. Voor meer informatie: zie www.solipsis.nl, www.hollandhouse.comen www.intradata.nl.

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen, telefoon: 055 3663034 of e-mail: gerline@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: