Solipsis implementeert QlikView bij Combiwerk

Persbericht geplaatst door Influx PR op 02-05-2012
Solipsis implementeert QlikView bij Combiwerk

Brakel, 2 mei 2012 – Arbeidsontwikkelingsorganisatie Combiwerk heeft Solipsis geselecteerd voor de implementatie van QlikView. De Business Intelligence-tool wordt ingezet om makkelijker, sneller en verder te kunnen inzoomen op allerlei informatie, zoals ziekteverzuim, financiële cijfers en arbeidsontwikkeling. Daarnaast moet QlikView meer uniformiteit creëren in de rapportages, doordat medewerkers op dezelfde manier met de data kunnen werken.

Combiwerk biedt als arbeidsontwikkelingsorganisatie werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en richt zich op de regio Delft. De ICT-omgeving van het bedrijf bevat twee bronsystemen waarop met verschillende soorten gegevens wordt gewerkt. Niels van Zetten, informatiebeheerder/applicatiebeheerder bij Combiwerk, legt uit dat deze systemen tamelijk beperkt zijn in hun informatievoorziening. “We konden bijvoorbeeld wel gegevens naar Excel exporteren en daar grafische presentaties van cijfers produceren, maar dit is beperkt. De behoefte ontstond om verder in te zoomen op de informatie. Ook wilden we dat sneller kunnen doen. Een andere wens was om meer eenheid te creëren in de rapportages, omdat het kon gebeuren dat men zijn ‘eigen cijfers’ produceerde. Belangrijk is dat QlikView ervoor zorgt dat we heldere cijferanalyses kunnen maken om beter en sneller sturing te kunnen geven.”

Regelmatig werkt Combiwerk samen met de gemeente Delft, waar QlikView al enkele jaren naar volle tevredenheid gebruikt wordt. Van Zetten: “We konden daar met eigen ogen zien hoe de tool in de praktijk ervaren werd. De reacties waren en zijn nog steeds positief. Daarom hebben we samen met Solipsis – die de implementatie bij de gemeente Delft verzorgd had – de mogelijkheden van QlikView nader bekeken. We hebben ook andere oplossingen onder de loep genomen, maar QlikView bleek voor ons de beste keuze. Vooral de mogelijkheden om verder in te zoomen op gegevens en het feit dat de applicatie snel op te bouwen is, spraken ons aan.”

Ook het contact met Solipsis ervaart Van Zetten als prettig. “Solipsis heeft veel kennis opgedaan in de wereld van de sociale werkvoorziening. Bovendien heeft Solipsis ervaring met het vrij complexe bronsysteem dat wij gebruiken. Dat schept veel vertrouwen.”

Combiwerk schaft voor QlikView in eerste instantie elf licenties aan, bedoeld voor het management. De directieleden zetten de tool in voor gegevens over arbeidsontwikkeling, ziekteverzuim en financiële cijfers. De eerste concepten zijn aan het MT gepresenteerd en zijn enthousiast ontvangen. “We kunnen het aantal licenties nog uitbreiden, in de toekomst mogelijk zelfs nog voor de werkleiding”, aldus Van Zetten. “De komende maanden zullen we het gebruik en de mogelijke toepassingen van QlikView binnen Combiwerk verder inventariseren.”

Wim Buitenhuis, algemeen directeur van Solipsis: “QlikView is een krachtig hulpmiddel om de verschillende data binnen Combiwerk te kunnen rapporteren en analyseren. Bovendien is de tool erg gebruiksvriendelijk: voor de medewerkers is vrijwel geen training vereist. Ik verwacht na de implementatie dan ook enkel positieve ervaringen onder de eindgebruikers.”

Voor de redactie:

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de vier businessunits Performance Management, Systeem en Netwerk Beheer, Systeem Ontwikkeling en Onderhoud en Enterprise Document Management. Solipsis werkt voor een gevarieerde kring van (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Solipsis is onderdeel van de Solipsis-groep, waartoe ook Holland House en IntraData behoren. Voor meer informatie: zie www.solipsis.nl, www.hollandhouse.comen www.intradata.nl.

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen / Corrie Lalkens, telefoon: 055 3663034 of e-mail: solipsis@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: