Solipsis Managed Services en Multrix intensiveren samenwerking

Persbericht geplaatst door Influx PR op 19-11-2014
Solipsis Managed Services en Multrix intensiveren samenwerking

Strategisch en operationeel partnership vergroot synergie voor SanoRice

Zaltbommel/Amsterdam, 19 november 2014 – Solipsis Managed Services en Cloud Service Provider Multrix gaan vanaf heden vaker gezamenlijk de markt bewerken rondom hosted services en outsourcing van ICT-beheer. Met de intensivering van het partnership ontstaat een synergie waarbij Multrix focust op het leveren van hosted services via de cloud en Solipsis Managed Services de klant volledig ontzorgt qua regie en beheer van zijn ICT-omgeving.

Het Hosted Desktop-concept van Multrix biedt klanten de ideale combinatie van hosting en cloud-concepten. Continuïteit en kwaliteit van de IT-outsourcing is door Multrix ingevuld via het multi-datacenterconcept en het gebruik van de SCID-regeling van de Dutch Hosting Provider Association waarvan Multrix lid is.

Solipsis Managed Services neemt het risico en de zorg van de ICT-omgeving van klanten over. Dit betekent totale ontzorging, grotere continuïteit en betere aansluiting van de ICT-systemen op de wensen en eisen van de bedrijfsvoering. Solipsis Managed Services creëert een betrouwbare en stevige ICT-omgeving die met de organisatie meebeweegt.

Beide partijen zien de samenwerking niet slechts als een connectie op papier. Marien van Bezooijen, directeur Solipsis Managed Service, ziet in Multrix een partner met veel toegevoegde waarde: “De intentie is om elkaar scherp te houden en naar een hoger niveau te tillen qua technologie en innovatie. Ik geloof sterk in het principe ‘schoenmaker blijf bij je leest’ en ben ervan overtuigd dat we elkaar kunnen versterken om onze gezamenlijke klanten nog beter bedienen.”

Ook Martin van Bergonje, CEO van Multrix is enthousiast over het partnership: “Multrix beperkt zich tot het leveren van de virtuele werkplek en daar komt de toegevoegde waarde van Solipsis Managed Services om de hoek. We hebben gezocht naar een professionele partij met hoge kwaliteitsnormen. Solipsis Managed Services voldoet aan alle eisen die wij (namens onze klanten) aan een partner stellen.”

Het eerste bewijs van het succesvolle, gezamenlijke optreden van Solipsis Managed Services en Multrix is geleverd bij SanoRice, één van de grootste private label producenten van rijst- en maïswafels ter wereld. SanoRice is met drie verschillende vestigingen in Veenendaal, Zottegem (BE) en Vercelli (IT) geografisch gefragmenteerd. Dit waren voorheen allemaal ICT-eilandjes met eigen locale ICT-leveranciers. Om een einde te maken aan de ICT-eilandstructuur besloot SanoRice gecentraliseerd vanuit de cloud te gaan werken. Na een uitgebreid selectietraject heeft SanoRice gekozen voor strategische partners waarbij de core business bepalend is.

“Het hosten van onze desktops in de cloud besteden we nu met succes uit aan Multrix”, aldus Marco Netten, ICT Controller bij SanoRice.”Onze medewerkers kunnen vanuit elke willekeurige plek inloggen op hun eigen desktop. Multrix is tevens verantwoordelijk voor het beheer van de applicaties en het onderhoud van onze servers.”

Als strategische ICT-keuze streeft SanoRice naar volledige ontzorging op het gebied van OS en desktops. Dit omdat continuïteit in een 24/7 omgeving cruciaal is en voor SanoRice zelfs een primaire ICT-behoefte. Tevens kunnen de locaties onderling nu veel beter samenwerken aan interne projecten. Netten: “De overgang naar de cloud vergt nogal wat aanpassingen aan de lokale kant. Lokale resources worden geminimaliseerd wat de beheersbaarheid van de lokale kant (printers, thin clients etc) een stuk eenvoudiger maakt. Dit heeft Solipsis Managed Services perfect voor elkaar gekregen. In mei is onze vestiging in België succesvol opgeleverd en fungeert nu als blauwdruk voor de rest van de organisatie. De centralisatie van data en processen zorgt voor een eenduidige bedrijfs- en processtructuur. ICT-technisch is het nu net of we op één locatie zitten.”

Voor de redactie:

Over SolipsisManaged Services
Solipsis Managed Services biedt met zijn ICT-expertise zowel pasklare oplossingen als maatwerk. Met de jarenlange ervaring van het team van specialisten zorgt Solipsis voor een goed presterende, continue beschikbare en beveiligde ICT-omgeving tegen een vaste prijs.

Al sinds 1984 is Solipsis actief binnen de wereld van de informatie- en communicatietechnologie. De dienstverlening is ondergebracht in de drie businessunits Performance Management, Managed Services en Document Management. Solipsis werkt voor een gevarieerde kring van (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden.

Solipsis Managed Services is onderdeel van de Solipsisgroep, waartoe ook Solipsis, IntraData en Holland House behoren. Voor meer informatie: zie www.intradata.nl, www.solipsis.nl, www.hollandhouse.com enwww.solipsismanagedservices.nl


Over Multrix
Cloud Service Provider Multrix is opgericht in 2000 en is één van de grootste aanbieders op het gebied van hosted services (Hosted Desktop, Hosted Applicatie, Hosted VoIP, SaaS, cloud computing, ICT outsourcing) in Nederland. Hierdoor kunnen klanten zich richten op hun kernactiviteiten, de kosten flexibiliseren en hun medewerkers altijd en overal met elk willekeurig device laten werken. Multrix is een van de weinige Service Providers met een ISAE 3402 en NEN 7510 certificering. In combinatie met meer dan 13 jaar ervaring en het dubbele datacenter is IT bij Multrix in vertrouwde handen. Multrix maakt samen met True deel uit van de Broad Horizon Groep. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in het implementeren en beheren van ICT-systemen die aan hoge beveiligings- en beschikbaarheidseisen moeten voldoen. Kijk voor meer informatie op www.multrix.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: