Solipsis Managed Services nieuwe naam voor uitgebreide dienstentak van Solipsis

Persbericht geplaatst door Influx PR op 24-01-2014
Solipsis Managed Services nieuwe naam voor uitgebreide dienstentak van Solipsis

Portfolio VL IT Specialisten complementeert dienstverlening Solipsisgroep

Brakel, 24 januari 2014 – VL IT Specialisten is met ingang van 1 januari 2014 samen met de ICT-beheertak van Solipsis in de markt gezet als ‘Solipsis Managed Services’. Volgens Wim Buitenhuis, algemeen directeur van de Solipsisgroep past dit volledig in het streven van de Solipsisgroep om een fullservice dienstverlener te zijn. “We zetten daarbij sterk in op een dienstverlenend concept, waarbij de klanten geen omkijken meer hebben naar de belangrijkste onderdelen binnen hun ICT- en informatiebeheeromgeving. Zeker met betrekking tot dienstverlening op het gebied van ICT infrastructuur en -beheer willen we hoog inzetten. Daar zit de groei in de toekomst.”

De Managed Services activiteiten in ICT Beheer, ICT Consultancy, Software Onderhoud en Ontwikkeling worden vanuit de vestiging in Zaltbommel uitgevoerd. De producten en diensten op het gebied van cloud en hosting services, monitoring en virtualisatie spelen direct in op de ontwikkelingen in de markt. Buitenhuis: “Die gaat steeds meer naar fullserviceconcepten, waarbij de klant ervoor kiest om het beheer en de inrichting van zijn ICT-omgeving uit te besteden. Toenemende mobiliteit en vraag naar security spelen ook direct in op de trend om het voortaan aan specialisten over te laten. Het wordt steeds complexer. Hoe ga je om met BYOD (Bring Your Own Device)? En met CYOD (Choose Your Own Device)? Hoe kun je je mensen plaats- en tijdsonafhankelijk laten werken en toch veilig? Hoe staat het met de eerstelijns support voor bijvoorbeeld je BI-systeem? Allemaal zaken waar je je eigenlijk niet mee bezig wilt houden, maar je bent wel volledig afhankelijk van die hele ICT-infrastructuur en -applicaties.”

Wim Buitenhuis ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet: “De Solipsisgroep haalt nu zo’n 40% van zijn omzet uit beheerdiensten. Specialisten zoals wij worden steeds vaker opgeroepen om met een goed alternatief te komen en de klanten te ontzorgen ten aanzien van hun ICT vraagstukken. Het grootste voordeel voor de bedrijven zit in hun eigen toenemende productiviteit door een verbeterde ICT-infrastructuur, die met geen of weinig storing het werk doet. Zij hoeven zich niet (meer) bezig te houden met iets wat niet hun kernactiviteit is, maar wel noodzakelijk voor de juiste ondersteuning. Wij zorgen dat alles werkt en dat ze ermee kunnen blijven werken. Zij kunnen dus doorgaan, terwijl de dienstverlening naar hun klanten optimaal is en blijft.”

Voor de redactie:

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten.

De dienstverlening is ondergebracht in de drie businessunits Performance Management, Managed Services en Document Management. Solipsis werkt voor een gevarieerde kring van (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden.

Solipsis is onderdeel van de Solipsisgroep, waartoe ook Solipsis Managed Services, IntraData en Holland House behoren. Voor meer informatie: zie www.intradata.nl, www.solipsis.nl, www.hollandhouse.com enwww.solipsismanagedservices.nl

Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen telefoon: 055 3663034 of e-mail: solipsis@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: