Solipsis Managed Services realiseert solide ICT-infrastructuur voor verdere groei Total Exotics

Persbericht geplaatst door Influx PR op 25-09-2014
Solipsis Managed Services realiseert solide ICT-infrastructuur voor verdere groei Total Exotics

Zaltbommel, 25 september 2014 – Total Exotics, leverancier in exotische groenten en fruit, heeft voor de inrichting en het dagelijks beheer van zijn ICT-omgeving gekozen voor Solipsis Managed Services. Na een grondige inventarisatie heeft Solipsis de ICT-structuur van A tot Z ingericht en geleverd. Maar ook het beheer, zowel hardware- als softwarematig, is volledig aan hen uitbesteed. Solipsis is niet alleen verantwoordelijk voor de ICT-omgeving van het inkoop/verkoopkantoor maar ook van de verschillende productielijnen en logistieke processen. Zo zijn de terminals in de loodsen volledig geïntegreerd.

Volgens Operationeel Directeur, Ron van der Vloed speelt ICT binnen de bedrijfsvoering van Total Exotics een cruciale rol. “Zonder ICT is deze zaak niets; dan ligt alles plat. Maar dat is eigenlijk altijd al zo geweest binnen deze branche. Van productie tot en met orderingeving, maar ook alle logistieke processen verlopen via ICT en dan vooral via de branchespecifieke software die op de systemen draait.

Ontzorgen’ is belangrijk
Sinds twee maanden is Total Exotics operationeel met Microsoft Dynamics NAV en Foodware SI via hun vaste softwareleverancier Schouw Informatisering. Foodware is de branchespecifieke software voor alle logistieke en financiële transacties die veel wordt toegepast binnen de AGF en andere levensmiddelenbranches. Solipsis is een van de vaste technologiepartners van Schouw en zo is Total Exotics ook met hen in contact gekomen. Het vaste partnership met Schouw Informatisering ziet Van der Vloed als belangrijk voordeel. “Solipsis en Schouw kennen elkaar en dat versterkt de efficiency.”

Flinke groei
In de vier jaar tijd dat Total Exotics bestaat heeft het bedrijf een flinke groei doorgemaakt. “We zijn letterlijk uit ons jasje gegroeid zodat we met ons inkoop/verkoopkantoor zijn verhuisd naar een pand iets verderop in de straat. Dit is zeker niet ideaal en bovendien blijven we nog steeds doorgroeien. We kijken dan ook uit naar een nieuw onderkomen waar productie, inkoop en verkoop weer samen onder één dak kunnen. Voor Solipsis is hier een belangrijke taak weggelegd om dat ICT-matig in te gaan richten. Dat vertrouwen is in de relatief korte tijd dat we nu samenwerken zeker al opgebouwd”,aldus Van der Vloed.

Marien van Bezooijen, directeur Solipsis Managed Services: “Total Exotics timmert hard aan de weg. De vrij jonge onderneming maakte een snelle groei door en kan zich inmiddels rekenen tot een van de belangrijkste leveranciers van exotische groenten en fruit in Europa. Om de groei van deze organisatie te kunnen voortzetten, is een solide ICT-infrastructuur dan ook van groot belang. Wij zijn blij dat ze het beheer van hun ICT-omgeving volledig aan ons hebben toevertrouwd. Zaken die normaal een interne ICT-beheerder zou doen, zijn nu volledig onder regie van Solipsis Managed Services. Intern heeft Total Exotics geen ICT-afdeling meer nodig.”

Voor de redactie:

Over SolipsisManaged Services
Solipsis Managed Services biedt met zijn ICT-expertise zowel pasklare oplossingen als maatwerk. Met de jarenlange ervaring van het team van specialisten zorgt Solipsis voor een goed presterende, continue beschikbare en beveiligde ICT-omgeving tegen een vaste prijs.

Al sinds 1984 is Solipsis actief binnen de wereld van de informatie- en communicatietechnologie. De dienstverlening is ondergebracht in de drie businessunits Performance Management, Managed Services en Document Management. Solipsis werkt voor een gevarieerde kring van (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden.

Solipsis Managed Services is onderdeel van de Solipsisgroep, waartoe ook Solipsis, IntraData en Holland House behoren. Voor meer informatie: zie www.intradata.nl, www.solipsis.nl, www.hollandhouse.com enwww.solipsismanagedservices.nl

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen, telefoon: 055 3663034 of e-mail: solipsis@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: