Solipsis verzorgt beheer van QlikView bij Cyclus

Persbericht geplaatst door Influx PR op 08-06-2012
Solipsis verzorgt beheer van QlikView bij Cyclus

Brakel, 8 juni 2012 – Cyclus, gespecialiseerd in het beheer van de openbare ruimte en afvalbeheer, heeft ICT-dienstverlener Solipsis geselecteerd voor het beheer van zijn QlikView-omgeving. Met deze Business Intelligence-tool creëert Cyclus meer eenheid in de rapportages van de verschillende afdelingen, zoals planning, administratie en het bedrijfsbureau. Op deze manier kan de organisatie eventuele problemen – bijvoorbeeld wanneer de kostprijs van een bepaalde inzamelroute te hoog dreigt te worden – gemakkelijk opsporen en zo gerichter werken.

Cyclus zet QlikView in voor het onderdeel afvalbeheer van het bedrijf. Voor de inzameling van rest-, GFT- en plastic afval wordt de efficiency nauwkeurig bijgehouden. Marcel Dymanus, Hoofd ICT bij Cyclus: “Per inzamelroute zetten we de geplande inzet af tegen de werkelijke inzet. Zo kunnen we bijvoorbeeld zien of we binnen de kostprijs blijven. Onder andere cijfers over gewicht, personeel en materieel spelen daar een rol bij. Daarnaast kunnen we QlikView gebruiken voor de facturering aan gemeentes, bijvoorbeeld op basis van het aantal adressen of het aantal ledigingen. Ook zetten we QlikView wel eens in voor operationele toepassingen, zoals de verwerking van urenbriefjes. Zo kunnen we bijhouden of iedereen die op tijd heeft ingeleverd.
Concluderend helpt QlikView ons gerichter te werk te gaan, doordat we eventuele problemen snel kunnen signaleren en daarop kunnen inspelen.”

Voorheen kwamen de cijfers voor de rapportages uit verschillende bronnen. Doel was om meer verbinding daartussen te krijgen. “Dat hebben we met QlikView bewerkstelligd”, zegt Dymanus. “We hadden juist voor QlikView gekozen, omdat deze tool ideaal is voor middelgrote bedrijven zoals Cyclus. We kunnen namelijk alle gegevens die we nodig hebben laden in het interne geheugen en er vervolgens mee doen wat we willen.”

Cyclus werkt inmiddels anderhalf jaar met veel succes met QlikView. Onlangs kwam het bedrijf via via in contact met Solipsis. Dymanus: “We stonden op dat moment open voor een nieuwe implementatiepartner. Solipsis verzorgde een aantal kleinere projecten bij ons en dat beviel heel goed. We hebben vervolgens besloten de QlikView-licenties en de support over te dragen naar Solipsis. De medewerkers van Solipsis brengen altijd netjes verslag uit van wat ze gedaan hebben en komen proactief met suggesties voor verbeteringen binnen Cyclus.”

“De samenwerking met Solipsis zal in de nabije toekomst worden uitgebreid”, vertelt Dymanus. “Dan willen we QlikView ook graag inzetten voor het bedrijfsonderdeel dat verantwoordelijk is voor het beheer van de openbare ruimte. Daarmee willen we meer inzicht krijgen in de kwaliteit van de buitenruimte. Binnen de gemeente geven we voor de staat van onder meer gazonnen, bomen en speelvelden een cijfer volgens een bepaald waarderingssysteem. Van al deze cijfers kunnen we regelmatig – bijvoorbeeld: iedere maand – een rapportage maken. Op deze manier houden we het kwaliteitsbeheer goed in de gaten en kunnen we bijdragen aan een schoon en veilig leefmilieu voor de inwoners van de betreffende gemeente.”

Wim Buitenhuis, algemeen directeur van Solipsis: “Met QlikView is het mogelijk om zeer grote dataverzamelingen direct in het interne geheugen te manipuleren. Dit kan al op relatief eenvoudige hardware en dat maakt deze Business Intelligence-tool extra aantrekkelijk voor middelgrote bedrijven. Verder is de oplossing erg flexibel: een ongelimiteerd aantal dimensies is toegestaan en metingen kunnen binnen seconden worden aangepast. Ik ben ervan overtuigd dat Cyclus ook binnen het onderdeel openbare ruimte naar volle tevredenheid met QlikView zal kunnen werken.”

Voor de redactie:

Over Solipsis
Al sinds 1990 is Solipsis actief binnen de ICT met een uitgebreid pakket van diensten en producten. Solipsis is gespecialiseerd in het beheren van computers en netwerken, het ontwikkelen en onderhouden van software voor bedrijfs- en managementinformatiesystemen en in het ontwikkelen en onderhouden van oplossingen voor het digitaal beheren, distribueren, printen, presenteren en archiveren van documenten. De dienstverlening is ondergebracht in de drie businessunits Performance Management, Systeem en Netwerk Beheer en Enterprise Document Management. Solipsis werkt voor een gevarieerde kring van (inter)nationale opdrachtgevers. De stabiele positie van het bedrijf in de veranderlijke ICT-wereld onderstreept dat de mensen bij Solipsis weten waarover zij praten en doen wat zij beloven. Wensen worden vertaald in adequate oplossingen, waarbij kosten, baten en effectiviteit goed in het oog worden gehouden. Solipsis is onderdeel van de Solipsis-groep, waartoe ook Holland House en IntraData behoren. Voor meer informatie: zie www.solipsis.nl, www.hollandhouse.com en www.intradata.nl.

Noot voor de redactie:
Voor redactionele informatie kunt u contact opnemen met Influx PR, Gerline van Wijnen / Corrie Lalkens, telefoon: 055 3663034 of e-mail: solipsis@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: