SP WINT VERKIEZINGEN

Persbericht geplaatst door kevin op 13-08-2012
SP wint verkiezingen met ruime voorsprong op VVD

De Buzzpeil social media opiniepeiling van deze week laat zien dat de SP de verkiezingen van 12 september met ruime voorsprong op de VVD zal winnen. De SP loopt wederom uit op de VDD. De SP wint in deze peiling 1 zetel en komt op 36 zetels. De VVD blijft gelijk op 30 zetels.

PvdA en PVV zijn aansluiting definitief kwijt

De peiling van deze week laat zien dat de PvdA weer een zetel verliest en uitkomt op 20 zetels. De PVV verliest ook deze week een zetel en komt uit op 19 zetels. De PvdA en PVV zijn hiermee de aansluiting met de twee grootste partijen definitief kwijt.

CDA kleiner dan ooit

Het CDA schommelt al enige tijd rond de 12 zetels en wordt hiermee kleiner dan de partij ooit geweest is.

D66 en kleinere partijen stabiel

De aanhang van D66 blijkt al een tijd stabiel. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden kan D66 rekenen op 15 zetels. De kleinere partijen hebben een vaste groep kiezers en blijven ongeveer gelijk. GroenLinks en ChristenUnie staan op 6, de Partij voor de Dieren op 4 en de SGP op 3 zetels.

Wekelijkse opiniepeiling op basis van social media

Door te luisteren naar wat er op internet ‘gezegd’ wordt over politieke partijen genereert Buzzpeil wekelijks een opiniepeiling. Buzzpeil bevraagt geen mensen, zoals andere opiniepeilers dat doen.

Buzzpeil is een onderdeel van Bureau Spraakwater.