Spectaculaire wandeltocht langs het Kivumeer in Rwanda

Persbericht geplaatst door Likizo Marketing op 30-01-2013
Spectaculaire wandeltocht langs het Kivumeer in Rwanda
Strand, watervallen, rivieren, plantages en slapen bij de lokale gemeenschap
‘Land van de duizend heuvels’ is de veelgebruikte bijnaam van Rwanda en het groene heuvelachtige landschap leent zich uitstekend voor de meest spectaculaire trails, waaronder de 1000 Hills Trail langs het Kivumeer.
De Trail is een spannende tien daagse wandeltocht en biedt een breed scala aan ervaringen. Het strekt zich met een afstand van 227 kilometer uit van Kamembe, gelegen bij Afrika’s grootste regenwoud Nyungwe National Park, naar Gisenyi in het noordwesten van Rwanda vlakbij het Volcanoes National Park. Het laatstgenoemde reservaat is een vulkanisch gebied en is de thuisbasis van de laatste in het wild levende Berggorilla’s.
De toch voert langs de stranden van het Kivumeer, langs rivieren en watervallen, maar gaat ook door afgelegen kleine dorpjes en langs koffie-, thee- en bananenplantages waar een welverdiende stop gemaakt kan worden en waar even een praatje gemaakt kan worden met de lokale bevolking.
De Trail kan in 10 dagen worden afgelegd of met de fiets in vijf dagen; met terreinwagen in drie dagen. Langs de route zijn er acht basiskampen, twee hoofdroutes en vier secundaire paden. Alles bijelkaar maakt het deze Trail een adembenemend wandel-ervaring!
Rwanda op Fiets en Wandelbeurs
De ambassade van Rwanda zal op zondag 10 februari aanwezig zijn op de Fiets & Wandelbeurs in de Rai in Amsterdam. Op de stand ‘Informatiemarkt Wandelen’ (hal 10 stand B80) zijn de ambassade-medewerkers aanwezig om alles te vertellen over de wandel- (en tevens fiets-) mogelijkheden en andere toeristische hoogtepunten in Rwanda.
Meer informatie:
Ambassade van Rwanda www.ambalahaye.nl
Discover Rwanda apps bezoek www.ambalahaye.nl klik op Rwanda apps

Voor de redactie:

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met:
Eric Rugamba
E: erugamba@minaffet.gov.rw
Willem Versteegh
E: willem@likizomarketing.com
T: +31 6 41 522 746
Ambassade van Rwanda in Nederland
Johan van Oldenbarneveltlaan 9b
2582 NE Den Haag
T: +31 70 392 65 71
W: www.ambalahaye.nl