Spectaculaire watereffecten in voorstelling Waterwolf

Persbericht geplaatst door BodeMedia op 07-09-2012

MARKNESSE – De voorstelling Waterwolf van locatietheater Prins te Paard zit vol spectaculaire watereffecten in de grote golfbak van het Waterloopbos in Marknesse. Met een groot watergordijn, een waaier en plaatselijke regenbuien wordt het voormalig proefmodel van het Waterloopkundig Laboratorium in beweging gezet. Op 13 september is de première.

‘Water kun je prachtig belichten en daar krijg je de mooiste effecten mee.’ Liset Moerdijk van Prins te Paard licht alvast een tipje van de sluier op. ‘We hebben een groots watergordijn achter de bak gemaakt. Het lijkt nu alsof het water over de bak heen komt. Er ontstaat een grote nevel.’

De theatermakers uit Nagele gebruikten hiervoor veel pompen en plaatsten lange buizen met veel kleine gaatjes, waar het water met kracht doorheen wordt gepompt. Zo ontstaat als het ware een muurtje van water. Midden in de golfbak plaatsten ze een grote waaier met water. ‘We zetten de hele bak in beweging.’

In combinatie met licht en geluid zorgt dat voor spectaculaire effecten. ‘We hebben speciaal voor de voorstelling muziek gecomponeerd. In het Waterloopbos zijn heel veel plekken met stromend water en daar maakten we ook geluidopnames van.’ Het nadruppelen van het watergordijn geeft eveneens een mooi effect, merkten de theatermakers.

Prins te Paard moest voor de nieuwe voorstelling de stroming weer terugbrengen in het voormalig proefmodel van het Waterloopkundig Laboratorium. Eerst werd er heel veel water uitgehaald, om vervolgens een grote hoeveelheid met kracht terug te pompen. De hoofdpersoon van Waterwolf probeert op deze manier zijn proeven te blijven doen. Verder zijn er in de golfbak (M995) eilanden gebouwd en de ingenieur bouwt dammen.

Het publiek wordt tijdens Waterwolf –gewapend met regenponcho en zaklamp- meegenomen het bos in. De acteurs lopen door de waterbak heen, in speciale pakken en met lieslaarzen aan. Het verhaal gaat over een succesvolle waterbouwkundig ingenieur, die wordt ontslagen omdat de computer zijn werk overneemt. Als de laatste verhuiswagen het bos verlaat, betrekt hij een verlaten meetgebouwtje en zet de proeven voort.

De voorstelling van circa 1,5 uur wordt opgevoerd van 12 tot en met 15 september en van 19 tot en met 22 september om 19.30 uur. Op vrijdag en zaterdag is er ook een voorstelling om 21.30 uur. Voor groepen zijn er in samenwerking met Netl Park en Natuurmonumenten arrangementen mogelijk: Waterwolf sport en Waterwolf natuur. Reserveren en meer informatie opvragen kan via info@prins-te-paard.n lof op www.prins-te-paard.nl/reserveringen.

Voor de redactie:

Prins te Paard is elke avond aanwezig in het Waterloopbos, voor de laatste voorbereidingen en om te repeteren. Als u als pers een kijkje wilt komen nemen, kunt u het beste even vooraf even bellen met Liset Moerdijk, tel.: 06-41360439.