Speelgoedfabrikant Spin Master biedt gratis product informatie via Open Icecat

Persbericht geplaatst door Icecat op 01-03-2016
Persoonlijke robot van Meccano (Spin Master)
Speelgoedfabrikant Spin Master, bekend van de merken Meccano, Paw Patrol en Kinetic Sand gaat samenwerken met Icecat om haar directe en indirecte retailpartners te voorzien van gratis gestandaardiseerde productinformatie.

Icecat is wereldmarktleider op het gebied van de syndication van gestandaardiseerde productinformatie. Icecat biedt het e-commercekanaal de mogelijkheid om actuele productinformatie te downloaden in een gemakkelijke, geautomatiseerde manier.

Charlie Hemmes, Marketing Manager bij Spin Master, zegt over de samenwerking: “Spin Master merkt de behoefte op vanuit het online kanaal om correcte, gestandaardiseerde productinformatie te verkrijgen via één centrale bron. Spin Master kiest voor Icecat vanwege de grote dekking en de vraag uit de markt. De productinformatie van de Spin Master-merken zal binnenkort voor al onze partners via Icecat verkrijgbaar zijn. Naast onze standaard productinformatie bieden wij via Icecat ook Spin Master rich-media content en cross-sell-data aan. Een ander voordeel voor onze partners is dat Icecat ook als beeldbank fungeert: onze partners kunnen via Icecat eenvoudig hoge-resolutie-afbeeldingen van de Spin Master-merken downloaden voor gebruik in bijvoorbeeld folders.”

René Rozendal, Business Development Manager bij Icecat voegt toe: “De speelgoedbranche maakt de grootste groei in online bestedingen door. Spin Master speelt hier verstandig op in door haar productinformatie gestandaardiseerd en gratis aan te bieden via Open Icecat, om het retailers zo makkelijk mogelijk te maken haar producten online te promoten.”

Over Spin Master

Spin Master is een toonaangevende wereldwijd entertainment bedrijf dat innovatief kinderspeelgoed creëert, ontwerpt, produceert en verkoopt van diverse merken. Spin Master is vooral bekend om de bekroonde merken zoals Bakugan ™, Air Hogs®, Meccano, Paw Patrol, Kinetic Sand en Zoomer ™. Spin Master heeft meer dan 850 mensen wereldwijd werkzaam met 15 kantoren in Canada, de VS, Frankrijk, Italië, Verenigd Koninkrijk, Slowakije, Duitsland, Nederland, Mexico, China, Hong Kong en Japan.

Over Icecat

Icecat is wereldmarktleider op het gebied van de syndication van gestandaardiseerde productinformatie. Icecat is onderdeel van de iMerge ecommerce-groep.

Open Icecat biedt gratis productinformatie voor inmiddels 300+ participerende fabrikanten. Veel leidende e-commercebedrijven in de wereld maken gebruik van de Open Icecat-catalogus, die uitgegroeid is tot een marktstandaard voor productinformatie waarbij alle gangbare wereldtalen worden ondersteund.
deel deze pagina: