Sphinx 300 kranen geoptimaliseerd; nieuw design, verbeterde techniek en nieuwe modellen

Persbericht geplaatst door Presstige Public Relations op 11-09-2013
Sphinx 300 kranen geoptimaliseerd; nieuw design, verbeterde techniek en nieuwe modellen

BV DE SPHINX MAASTRICHT heeft haar serie Sphinx 300 kranen uitgebreid met nieuwe modellen: een sensorgestuurde wastafelmengkraan en een thermosta-tische douchemengkraan met hoofd- en handdouche. De nieuwe modellen vormen qua design, gebruiksgemak, veiligheid en besparing een goede keuze voor zowel projecten als de privé badkamer. Ook zijn alle thermostatische mengkranen voorzien van een nieuw design en verbeterde techniek.

De Sphinx 300 kranenserie is een aanvulling op de succesvolle sanitairserie Sphinx 300. Deze kranen kenmerken zich door gebruiksgemak, water- en energie besparende technologie, milieuvriendelijke productie en recycling. De kranen zijn voorzien van zowel het kwaliteitslabel KIWA als het milieulabel e-Tap.

Sensorgestuurde wastafelmengkraan
De nieuwe Sphinx 300 sensorgestuurde wastafelmengkraan is voorzien van geavanceerde technologie voor besparing op water en energie zonder verlies van comfort. Bovendien draagt de kraan – door de contactloze werking – bij aan optimale hygiëne. De kraan is eenvoudig in onderhoud, gemakkelijk te installeren, zelfkalibrerend en voorzien van een ingebouwde, goedgekeurde klep. De kraan voldoet aan de norm EN 15091, IP klasse 56 met ingebouwde batterijen. De kraan heeft een debiet van 5.6 l/min. De sensorgestuurde kraan kan ook gekoppeld worden aan een transformator en past op alle wastafels met een standaard kraangat.

Complete, stijlvolle doucheset
De nieuwe thermostatische douchemengkraan met bovenaansluiting is gecombineerd met een hoofd- en handdouche op glijstang. De stijlvolle vaste hoofddouche met een grote douchekop (200 x 200 mm) in strak vierkant design combineert qua design en functie perfect met de strakke, slanke handdouche. De hoofddouche is telescopisch verstelbaar in hoogte (920 – 1320 mm) en in diepte. De handdouche is voorzien van een metalen doucheslang van 175 mm. Een trekomsteller en een veiligheidsstop bij 38°C en 45°C zorgen voor bedieningsgemak en veiligheid. De grote hoofddouche zorgt voor een royale waterstroom voor een aangename douchesensatie.

Thermostatische mengkranen vernieuwd
Alle thermostatische mengkranen in de Sphinx 300 serie zijn voorzien van een nieuw design en verbeterde techniek. De kranen bieden optimale beveiliging tegen verbranden. Alle thermostatische mengkranen zijn voorzien van een temperatuurstop in de greep en een automatische stop bij gebrek aan koud watertoevoer. Omdat de watertoevoer aan de achterzijde is gesitueerd, blijft de voorkant van de kraan veilig koel. De debietregelaar zorgt voor een efficiënt gebruik van water, wat in projecten een waterbesparing op kan leveren tot 27 procent. Een keramische temperatuurregelaar voorkomt lekkage.

Het design van de thermostatische mengkranen is geactualiseerd tot een puur, harmonisch geheel met een gecentreerde doucheaansluiting en een greep in het verlengde van het kraanhuis. Ook het binnenwerk is volledig vernieuwd. Deze zorgt voor een snellere bijstelling bij druk- en/of temperatuurverschillen. Een filter voor het binnenwerk zorgt voor bescherming tegen vuildeeltjes. De kraan is voorzien van een geïntegreerde antiterugslagklep. De kraan is bovendien gemakkelijk te onderhouden; het binnenwerk kan eenvoudig verwisseld worden.

BV DE SPHINX MAASTRICHT biedt de Beneluxmarkt een compleet en helder assortiment met drie merken die elkaar aanvullen en versterken: Sphinx, Keramag Design en Koralle. De drie merken zorgen samen voor één compleet assortiment dat alle marksegmenten bedient. Voor het volledige aanbod van de drie merken is BV DE SPHINX MAASTRICHT het aanspreekpunt.

www.sphinxpro.nl

Voor de redactie:

Nadere informatie over het bovenstaande wordt u graag verstrekt door Pauline van Gulik van BV DE SPHINX MAASTRICHT, telefoon 043 – 351 12 51 of door Presstige PR, telefoon 033 – 245 00 70.