SPS kiest voor datacenter van Previder als uitwijklocatie

Persbericht geplaatst door Influx PR op 18-04-2011
SPS kiest voor datacenter van Previder als uitwijklocatie

Hengelo, 18 april 2011 SPS, specialist in beheer en continuïteit van IT-omgevingen, heeft als extra locatie gekozen voor het datacenter van Previder, specialist in hoogwaardige services op het gebied van Datacenter, Cloud Hosting en Connectivity. Het datacenter van Previder zal voor SPS fungeren als uitwijklocatie, zodat klanten altijd kunnen vertrouwen op volledige beschikbaarheid van de aangeboden remote beheerdiensten.

SPS heeft op het hoofdkantoor in Reeuwijk een hoogwaardig datacenter, waar de servers van SPS en haar klanten worden gehost. In geval van een calamiteit kan voortaan een beroep worden gedaan op de extra uitwijklocatie bij Previder.

Bernd van Miltenburg, Business Unit Manager RES-Q Services bij SPS: “Voor additionele redundantie van ons eigen datacenter gingen we op zoek naar een nieuwe partner. Een belangrijke eis voor ons was dat de locatie boven zeeniveau moest liggen en op een afstand van minimaal vijftig kilometer van Reeuwijk. Bij onze huidige leverancier kregen we niet meer de persoonlijke aandacht die we graag wilden. Uiteindelijk hebben we voor Previder gekozen, omdat zij op technologisch vlak een goede match voor ons zijn en zij ons snel, correct en als serieuze klant behandelen.”

“Previder zorgt voor housing van onze uitwijklocatie in het datacenter en tevens voor de bouw van een snelle en redundante internetontsluiting. Mocht de hoofdverbinding uitvallen, dan wordt automatisch een fallback-verbinding actief die over een geheel andere geografische route het netwerk van SPS bereikt. Indien het datacenter zelf in Reeuwijk onverhoopt niet bereikbaar zou zijn, wordt geheel overgeschakeld naar de uitwijkomgeving bij Previder. Tevens is hiermee een extra uitwijkmogelijkheid gerealiseerd voor klanten die van onze managed hostingservices gebruik maken”, aldus Bernd van Miltenburg.

Met een oppervlakte van 2.500 vierkante meter is het datacenter van Previder het grootste carrier neutrale datacenter buiten de Randstad. Previder maakt uitsluitend gebruik van groene stroom, waarbij de koeling wordt geregeld via een milieuvriendelijk free-to-air koelsysteem. Omdat het hypermoderne gebouw specifiek is gebouwd als datacenter, is aan alle factoren gedacht om maximale beschikbaarheid te garanderen en minimaal stroom te verbruiken. Bovendien hanteert het datacenter de hoogste redundancynormen.

Ewald Lucas, commercieel manager bij Previder: “Sinds de ingebruikname van ons datacenter in Hengelo hebben we al voor veel organisaties kunnen fungeren als uitwijklocatie. SPS is een aansprekend bedrijf met innovatieve producten en diensten voor IT-beheer, outtasking en managed hosting. We zijn er dan ook trots op dat zij juist voor Previder gekozen hebben.”

Over Previder
Previder staat voor het leveren van virtual services in de breedste zin van het woord. Vanuit de hypermoderne datacenters levert Previder complete en stabiele infrastructuren volgens de nieuwste technieken, met alle ruimte om op te schalen en te innoveren. Previder opereert in de markt volgens het partnermodel: diensten worden via geselecteerde partnerbedrijven aangeboden. In nauwe samenwerking met deze partners, met name automatiseerders, Internet professionals, Independent Software Vendors en Internet Service Providers, ontwikkelt Previder hoogwaardige oplossingen en verkent nieuwe markten en werkvormen. Het TIER3+ datacenter is ISO27001 gecertificeerd, carrier neutraal en ligt 14 meter boven NAP.
Meer informatie over Previder is te vinden op www.previder.nl.

Over SPS
SPS uit Reeuwijk is leverancier en ontwikkelaar van de GENSYS tm Business Service Management (BSM) oplossing en aanbieder van de op GENSYS gebaseerde Res-Q beheerdiensten en Datacenter services. SPS richt zich met name op de Managed Service Providers en de lokale IT-afdelingen van middelgrote tot grote organisaties die hun IT beter willen afstemmen op de business en als Interne Service Provider meetbare diensten moeten gaan leveren. Als innovatieve IT organisatie met ruim 16 jaar beheerexpertise bij meer dan 300 gerenommeerde klanten is SPS één van de belangrijkste spelers in de Business Service Management markt. Door tooling, processen en organisatie volledig op elkaar af te stemmen levert SPS een totale beheeroplossing inclusief blauwdruk voor beheerorganisaties en processen: “Manage IT the Gensys Way”.
Meer informatie over SPS is te vinden op www.sps.nl.

Voor redactionele informatie, interviewmogelijkheden en illustratiemateriaal:
Influx PR, Jakob Brons / Corrie Lalkens, Stoomwezenstraat 33, 7321 AE Apeldoorn, tel: 055 - 366 30 34, fax: 055 - 360 26 61, e-mail: previder@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: