SSI Schäfer presenteert transportsysteem Auto Cruiser

Persbericht geplaatst door SSI op 24-05-2012
SSI Schäfer presenteert transportsysteem Auto Cruiser

SSI Schäfer heeft met de 'Auto Cruiser' een systeem ontwikkeld voor efficiënte interne transporten. Met dit flexibele transportsysteem voor middellange afstanden wil de magazijninrichter het gat dichten tussen handmatige transportprocessen enerzijds en volautomatische systemen anderzijds. Bovendien is de oplossing de helft goedkoper dan gebruikelijke transportsystemen en goed voor een energiebesparing van meer dan 80%!

De Auto Cruiser is met een capaciteit tot 600 transporteenheden per uur ideaal voor toepassingen met kleinere tot middelgrote doorstroming. Voorbeelden daarvan zijn de verwerking van retourzendingen, de handling van speciale artikelen of de aanvoer van onderdelen in functie van veredelingsprocédé's.

Een vlotte verbinding
Het schaalbare systeem bestaat uit een autonoom aangedreven lijn voor het transport van standaard verzamelbakken (600 x 400 mm), dozen of losse goederen. Het railnetwerk is voorzien van laadunits. Dankzij een combinatie van rechte componenten, bochten en wissels kan de transportbaan flexibel worden aangepast aan de vereisten ter plaatse. Resultaat: een vlotte verbinding tussen diverse bedrijfsafdelingen, ruimtes in het gebouw of productiehal en magazijn.

Tussen handmatig en volautomatisch in
De standaard uitvoering van de Auto Cruiser transporteert lasten tot 30 kg. Daarvoor is enkel stroomvoorziening via het gewone elektriciteitsnet nodig; aansluiting aan een IT- en/of transporttechnologie-infrastructuur is niet vereist. De voertuigen van de Auto Cruiser beschikken over een eigen aandrijving en energie-accumulator.
Een bijkomende centrale stuureenheid is overbodig. De goederen worden ter hoogte van universele laadplatformen op het transportsysteem geplaatst. Tegelijkertijd wordt een barcodekaart toegevoegd, met daarop het eindstation. Het transport start met het indrukken van een vrijgaveknop. Tijdens het transport wordt de barcode op de kaart automatisch geregistreerd zodat het correcte einddoel wordt bereikt.

SSI Schäfer
SSI Schäfer is de toonaangevende specialist op het gebied van magazijninrichting en het juiste adres voor palletstellingen, legbordstellingen, draagarmstellingen, (kunststof) magazijnbakken, entresolvloeren, automatische opslagsystemen en meer. Van eenvoudige magazijninrichtingen tot compleet geautomatiseerde magazijnoplossingen.

deel deze pagina: