Stampin’ Up! komt naar Nederland!

Persbericht geplaatst door StampinUp op 19-09-2012
Stampin’ Up! komt naar Nederland!
Begin oktober zal de producent van hoogwaardige knutselmaterialen zijn assortiment van Britse, Duitse en Franse producten op de Nederlandse markt uitbrengen.
Frankfurt, 19 september 2012. Zoals drie maanden geleden al is aangekondigd, werkt het toonaangevende knutsel- en stempelbedrijf Stampin’ Up! sinds enkele maanden aan zijn Europese uitbreiding. Maar nu is het officieel: Vanaf 8 oktober 2012 is de handel in Nederland geopend. Dit maakte het direct-sales bedrijf op 5 september aan zijn partners bekend.
“Wij hebben tijdens de afgelopen jaren een sterk stijgende vraag naar onze knutselmaterialen meegemaakt, ook buiten onze bestaande Europese markten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland”, verklaart Axel Krämer, Managing Director Stampin’ Up! Europe. Tijdens de afgelopen vier en een half jaar is Stampin’ Up! Europa met gemiddeld 80 procent per jaar gegroeid. Daarom is de handelsopening in Nederland een logisch gevolg. “Gezien de grootte van de creatieve markt, is vooral Nederland voor ons een belangrijke markt. Nu alle voorbereidingen achter ons liggen, zijn wij enthousiast dat onze creatieve producten, onze carrièremogelijkheden en de interactie tussen vele creatieve mensen binnenkort beschikbaar zullen zijn voor heel Nederland”, vertelt Damir Basic, Assistent Business Development Manager Nederland. “We gaan beginnen... eindelijk!”.
Tegelijkertijd met Nederland wordt ook de markt in Oostenrijk geopend. De producten worden door Stampin’ Up! via het direct-sales bedrijfsmodel verkocht. Hierbij laten onafhankelijke adviseuren, de zogeheten Demonstrators, de stempels, ponsen, papieren en accesoires tijdens stempelworkshops zien en nemen zij bestellingen aan. “Ons business model schept de mogelijkheid voor de Demonstrators om van hun hobby te leven en er tegelijkertijd een full-time of part-time baan van te maken”, verklaart Krämer. Tegenwoordig zijn in Europa 3.200 Demonstrators actief, in drie talen – Engels, Frans en Duits. Er zijn geen plannen om deze talen uit te breiden. Tot nu toe werden Demonstrators aangemoedigd om uitsluitend in eigen land producten te tonen en te verkopen. Vanaf 8 oktober echter, kunnen zij in alle vijf de Europese Stampin’ Up! landen – Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk – handelen. “Daardoor kunnen Demonstrators dwars over nationale grenzen heen werven en verkopen – en kunnen zij profiteren van reeds bestaande contacten in andere landen”, verklaart Krämer.
Wie uit één van de nieuwe landen komt en een workshop wil boeken of Demonstrator wil worden, moet zich richten tot een voor haar/hem bekende Demonstrator uit Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland of Oostenrijk, of zoekt er een op met de Demonstrator Finder op de Europese website van Stampin’ Up!. Vanaf 8 oktober zal de Nederlandse website en contactgegevens toegankelijk zijn op de Europese site, www.stampinup.eu. Alle Demonstrators kunnen – op basis van hun verkoopcijfers tijdens het boekjaar dat loopt van 1 oktober tot en met 30 september van het volgende jaar – voor verschillende incentives in aanmerking komen. Elk jaar is er als bijzondere beloning een incentive reis. Tijdens het fiscale jaar 2012/2013 kunnen Demonstrators zich kwalificeren voor een reis in 2014, deze zal bestaan uit een vijf-daagse cruise naar de Caribische eilanden.
Over Stampin’ Up!
Stampin’ Up!, een direct-sales bedrijf dat binnenkort haar 25-jarig jubileum viert, ontwerpt en produceerd een exclusieve lijn van decoratieve rubberen stempels en biedt accessoires voor wenskaarten, knutselprojecten, scrapbooking en woondecoratie aan. De bedrijfsgrootte en bedrijfsgroei verwijzen naar de voortdurende wereldwijde passie voor het decoratieve stempelen en ambacht. De producten van Stampin’ Up! worden niet verkocht door de detailhandel, maar kunnen tijdens thuis-workshops gekocht worden of via een netwerk van onafhankelijke sales adviseurs, de zogeheten Demonstrators. Tegenwoordig geven meer dan 40.000 Demonstrators, verspreid over de Verenigde Staten, Canada, Australië, Nieuw Zeeland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk les over de kunst van het stempelen en delen zij hun enthousiasme voor stempelen, scrapbooking en kaarten maken.
deel deze pagina: