Stamppot vaart op de Linge met Rederij Leerdam

Persbericht geplaatst door rederijleerdam op 23-11-2011
Stamppot vaart op de Linge met Rederij Leerdam

Stamppot vaart op de Linge

Een sprookjesachtige tocht door het wonderschone winterse landschap langs de rivier de Linge. Nu de temperaturen dalen, wordt aan boord van de schepen van Rederij Leerdam de kachel lekker opgestookt.
De vaart vanuit Leerdam gaat stroomopwaarts over de Linge, waarbij u de 14e eeuws basiliek van Asperen en de oude stadswallen passeert. Daarna vaart het schip met een spannende passage van de Hollandse waterlinie door het smalle sluisje bij Fort Asperen. De boomgaarden en uiterwaarden zijn een geliefd jachtterrein van reigers, ooievaars, ijsvogels en wilde ganzen die men zeker onderweg zal zien. Na een van de vele bochten doemt opeens de Munnickenwiel op, de plaats waar tijdens een dijkdoorbraak een klooster volledig onder water verdween. Of men nu comfortabel en warm binnen van het uitzicht geniet of een frisse neus haalt op een van de buitendekken, kan men ter hoogte van het “Gat van Acquoy”goed zien dat er in Nederland ook een Toren van Pisa staat. Tussen de Betuwse dorpjes Gellicum en Rhenoy maakt het schip een bocht en zet de kapitein koers terug naar Leerdam. Op de heenweg vertelt hij wetenswaardigheden over het prachtige gebied.
Tijdens de vaart wordt een goed gevulde kop erwtensoep met worst geserveerd. Aansluitend wordt een winters stamppotten buffet, bestaande uit diverse stamppotten, spek, worst, rauwkost en tafelzuren. Ter afsluiting wordt een lekker dessertje geserveerd. De ruim gevulde bar is geopend gedurende de hele tocht.
Eerst afvaart zondag 27 november 2011 om 14.30u vanuit Leerdam. Overige data op aanvraag.
Voor meer info www.rederijleerdam.nl of 0345-651269deel deze pagina:
Meer van rederijleerdam:
Meestgebruikte trefwoorden
van rederijleerdam: