START UNIEK PROJECT GEBARENTAAL & ANIMATIE DOOR CARAMBOLAS FILMS.

Persbericht geplaatst door Studio Carambolas op 06-12-2012
START UNIEK PROJECT GEBARENTAAL & ANIMATIE DOOR CARAMBOLAS FILMS.

Korte film getiteld Kijk! vraagt aandacht voor (Nederlandse) Gebarentaal.
Om 12:00 vandaag start de campagne rond de bijzondere korte film Kijk! van regisseur Udo Prinsen. In deze film zal hij Nederlandse gebarentaal en animatie combineren en zo een unieke visuele wereld creƫren.

Prinsen is een regisseur met een achtergrond in animatie. Hij studeerde en werkte in Utrecht, Vancouver, Bristol, en New York. Van zijn hand verschenen al verschillende korte films waarvan een recente, getiteld Auditie, zeer goed is ontvangen op festivals wereldwijd en enkele prijzen in de wacht sleepte. Deze film verhaalde over een jonge trompettist die auditie doet voor het orkest van een concentratiekamp tijdens WO II. De muziek bij de film werd gecomponeerd en uitgevoerd door Eric Vloeimans en Martin Fondse.

Aandacht voor gebarentaal
Met zijn nieuwe film wil Prinsen aandacht vragen voor gebarentaal in het algemeen en Nederlandse Gebarentaal in het bijzonder. Hij zag direct dat animatie een uitzonderlijke potentie
heeft om op een esthetisch mooie manier gebaren uit te beelden waardoor het een bindende factor kan worden bij een gemengd publiek van zowel doven als horenden.

Kijk! wordt ondersteund door een campagne op Cinecrowd, een website speciaal voor Nederlandse filmmakers die een crowdfundingwaardig project opstarten. Het project is vanaf 12:00 vandaag te volgen op http://www.cinecrowd.nl/kijk

De film wordt geproduceerd door Carambolas Films, het eigen film label van Prinsen.

Website:
http://www.cinecrowd.nl/kijk

Project informatie:
info@carambolasfilms.com