STATISTICA verbetert creditmanagement bij EOS Duitsland

Persbericht geplaatst door Influx PR op 22-04-2013
STATISTICA verbetert creditmanagement bij EOS Duitsland

Apeldoorn /Hamburg, 22 april 2013 – EOS Duitsland heeft het STATISTICA Decisioning Platform® in gebruik genomen om het creditmanagement te optimaliseren. Met Big Data worden aanzienlijke procesverbeteringen en kostenbesparingen behaald door de slagingskans van de werkzaamheden op het gebied van informatiemanagement, debiteurenbeheer en vorderingsmanagement nauwkeurig te voorspellen.

EOS Duitsland biedt haar klanten geautomatiseerde en op maat gesneden incassomanagement diensten. EOS beschikt hiertoe over uitgebreide ervaring, een internationaal netwerk van vestigingen en een breed scala aan oplossingen. Zo is de buitendienst landelijk actief om dagelijks de belangen van EOS en haar klanten te behartigen, bijvoorbeeld op het gebied van minnelijke incasso’s. Een doeltreffende inzet van de buitendienst is gezien de aanzienlijke kosten van deze operatie een kritische succesfactor. Voor een goede prognose van de slagingskans van de werkzaamheden zijn robuuste en efficiënte modellen van groot belang. Als belangrijke voorwaarde had EOS gesteld dat de modellen eenvoudig te onderhouden zijn en dat de integratie met de bestaande IT-omgeving vlekkeloos zou verlopen.

STATISTICA Decisioning Platform: Gaat veel verder dan Predictive Analytics

Bij incassomanagement gaat het om de ideale volgordelijke combinatie van de juiste acties. Het is daarbij van belang iedere vordering afzonderlijk te beschouwen. Verschillende groepen variabelen worden bij de analyse betrokken, zoals historische incassogegevens en minnelijke schikkingen.

STATISTICA Decisioning Platform maakt geautomatiseerd beslissen mogelijk op basis van Big Data zonder extra handmatige stappen. Naast modelprognoses zijn complexe business rules toegepast. Hierbij is vastgelegd onder welke condities de business rules prevaleren boven de modelprognoses.

Stefan Theuerkauf, Manager Procesbeheer, EOS Duitsland zegt: “De functionaliteit van de STATISTICA oplossing gaat veel verder dan louter analyse. De eenvoudige integratie binnen de EOS architectuur en het gemakkelijke beheer zijn echte succesfactoren die voor meerdere toepassingen een groot potentieel hebben.”

Voor de geautomatiseerde verwerking van Big Data is een zogenaamde Workspace aangemaakt.
De input- en controlegegevens worden vanuit verschillende databases geïmporteerd, de business rules worden hierop toegepast zodat vervolgens de slagingskans van de buitendienst inzet wordt berekend. Aanvullend worden de waarden geverifieerd en de resultaten opgeslagen. De Workspace wordt dagelijks, op een vast moment automatisch geladen met enkele miljoenen records.

Met slechts enkele muisclicks onderhouden data analisten de controlegegevens in een Rules Node van de Workspace. Modellen kunnen worden geactualiseerd of nieuw worden gegenereerd en in PMML code in STATISTICA worden geladen.

“Het ontwikkelde prognosemodel werd tijdens de pilot toegepast op een groot deel van de incassoportefeuille. De resultaten waren toen al veelbelovend”, stelt Robert Kool, manager Benelux van StatSoft. “Door het gebruik van de Rules Node is EOS voor wat betreft het gelijktijdige beheer van verschillende modellen zeer flexibel. Mede door goede samenwerking met het projectteam werden de doelstellingen bereikt. Oplevering heeft op tijd en binnen budget plaatsgevonden.”

***

StatSoft Benelux – Tel.: +31 6 2730 - www.statsoft.nl

Voor de redactie:

Over EOS
EOS biedt services op het gebied van informatiemanagement, debiteurenbeheer en vorderingsmanagement. De EOS Groep is een ondernemingsgroep die over de hele wereld actief is en 49 operationele maatschappijen in 27 landen heeft. De hoofdvestiging bevindt zich in Hamburg. Naast Duitsland is de EOS Groep vertegenwoordigd in Albanië, België, Bulgarije, Brazilië, China, Griekenland, Groot-Brittannië, Kroatië, Nederland, Macedonië/FYROM, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Rusland, Zwitserland, Servië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Hongarije en de USA.
www.eos-nederland.com

Over StatSoft
StatSoft is met meer dan 1 miljoen STATISTICA gebruikers en 30 vestigingen een wereldwijde leverancier van enterprise en desktop software voor Big Data Analytics, Predictive Analytics, Decisioning Management en Quality Improvement. Langdurige klantrelaties worden onderhouden in de industrie, het bedrijfsleven, de overheid en bij kennis-, wetenschap- en onderzoeksinstellingen.
Ruim 25 jaar brengt STATISTICA data tot leven. Dit stelt klanten in staat om een scherp inzicht te verkrijgen, keuzes te maken gebaseerd op feiten en de juiste plannen te ontwikkelen voor de toekomst.
STATISTICA biedt een moderne gebruikersinterface, welhaast onbeperkte functionaliteit en uitgebreide data visualisatie mogelijkheden.
In de publicatie Forrester Wave; Big Data Predictive Analytics Solutions, Q1 2013 is STATISTICA beoordeeld als een strong performer met een opvallende score op het vlak van architectuur, openheid, schaalbaarheid en algoritme ondersteuning.
www.statsoft.nl

Voor redactionele informatie:
Influx PR – Jakob Brons - tel: 055 366 3034, e-mail: statsoft@influx-pr.com

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: