Steun Nederlands Filmfonds voor project met art-work van Han Bennink

Persbericht geplaatst door Studio Carambolas op 24-04-2012
Steun Nederlands Filmfonds voor project met art-work van Han Bennink

Creatief filmlabel Carambolas meldt dat de korte film Into Spring steun zal ontvangen van het Nederlands Filmfonds.

Into Spring
De idee voor deze korte film ontstond toen Prinsen kunstprojecten van Han Bennink onder ogen kreeg. Bennink is alom bekend vanwege zijn energieke en vindingrijke drumcarriere bij diverse grote Jazz Legendes, ICP Orchestra, solo en nu met zijn eigen trio. Minder bekend is zijn kunst. Dit inspireerde Udo Prinsen om een drieluik te organiseren: film - installatie - applicatie getiteld Moving Han. Fase I, een korte film gaat nu van start. De premiere van de film zal in september plaats vinden.

Inhoudelijk
De thematiek van alle elementen van het drieluik zullen te maken hebben met natuur en ritme. Zowel Bennink als Prinsen vinden hier veel van hun inspiratie. Beiden houden van georganiseerde spontaniteit, het laten ontspruiten van situaties, een start maken. Into spring verhaalt op abstract poetische wijze over de oorsprong van het jaargetijde - de lente. Spechten kondigen de lente aan en op het ritme van hun getimmer komt de wereld van Bennink tot leven.


Nederlands Filmfonds

Landelijk verdwijnen en slinken verschillende mogelijkheden voor financiering van korte films en kunstprojecten. Prinsen is mede hierom zeer tevreden met de steun die hij tot nu toe mocht ontvangen van Gemeente Utrecht en Filmfonds. De fondsen beoordelen Into Spring als een bijzonder plan dat zijn weg naar een breed publiek zal kunnen vinden.

Udo Prinsen
Udo Prinsen begon zijn carrière in Canada en Engeland. Na zijn buitenlandse ervaringen startte Prinsen zijn label Carambolas. Sindsdien regisseert hij animatiefilms, series en toepassingen voor film, tv en internet. Zijn vorige korte film Auditie werd gemaakt in samenwerking met componisten Eric Vloeimans & Martin Fondse, won al een aantal prijzen en reist nu langs festivals wereldwijd.


***EINDE PERSBERICHT***

Meer informatie & filmteaser

www.carambolas.nl/moving-han
www.twitter.com/carambolasNL
Studio Carambolas
tel. 030 233 33 82
mob. 06 41 81 83 52
email info@carambolas.nl