Stewardess en schot favoriete uitdossing van carnavalist

Persbericht geplaatst door Karnevalswierts op 22-01-2013
Stewardess en schot favoriete uitdossing van carnavalist

Ga jij dit jaar verkleed als schot, hippie, stewardess of indiaan? Dan behoor je tot de meerderheid van de carnavalsvierders. Zo blijkt uit een onderzoek van feestkleding en carnavalswarenhuis Karnevalswierts. Het bedrijf heeft een onderzoek gedaan naar de carnavalstrends op basis van de online en offline verkopen en heeft de favoriete outfits en enkele leuke carnavalsweetjes voor je op een rij gezet in een infographic.

Nederlanders goedkoop, Duitsers elegant

Karnevalswierts bedient klanten uit West Europa (Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), zowel in fysieke vestigingen in Nederland en Duitsland, als in een webshop. Opmerkelijk verschil tussen de feestkleding inkopen van de Nederlanders en onze Oosterburen is dat wij over het algemeen gaan voor een goedkoop kostuum, waar de Duitsers een elegantere look belangrijker vinden. Gemiddeld geven we 56,27 euro uit aan de gehele carnavalsoutfit, compleet met schoenen, pruiken, hoofddeksels, handschoenen: Klaar om in vol ornaat al hossend de keel te smeren met het eerste biertje.

Last minute carnavalsinkopen

Carnavalswinkels zien in de zes weken voor carnaval de verkoop explosief stijgen. In deze weken begint voor de meerderheid van de carnavalisten de voorpret van het samenstellen van een geschikte outfit. ”Dat is niet zo vreemd,” zegt Ralph Wierts, directeur van Karnevalswierts, “na de feestdagen in december willen de mensen weer naar iets uitkijken. En carnaval is de eerstvolgende gezellige gelegenheid in deze koude dagen.”

Over Karnevalswierts

Karnevalswierts is Europa’s grootste carnavalswarenhuis en al twintig jaar gespecialiseerd in feestkleding. In de winkel in Heerlen, twee Duitse vestigingen en via de webshop wordt alle mogelijke carnavalskleding voor dames, heren en kinderen verkocht. De gehele infographic vind je hieronder of op http://www.karnevalswierts.com/nl/nieuws/infographic-carnavalskostuums.

Voor de redactie:

Dit persbericht staat ook online op http://www.karnevalswierts.com/nl/nieuws/infographic-carnavalskostuums

Redacties mogen deze teksten gebruiken onder voorwaarde van vermelding: Karnevalswierts carnavalskleding – http://www.karnevalswierts.com/nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ralph Wierts, directeur Karnevalswierts via (info@karnevalswierts.com),

+ 31 (0) 45-5645594