Stichting Studielink kiest voor Trinicom voor optimalisatie klantenservice

Persbericht geplaatst door Influx PR op 27-09-2011
Stichting Studielink kiest voor Trinicom voor optimalisatie klantenservice

Stichting Studielink heeft voor de optimalisering van het klantcontact gekozen voor de T5-oplossing van Trinicom, marktleidend leverancier van softwareoplossingen voor het afhandelen van klantcontacten. Via Studielink schrijven alle studenten zich in voor de opleidingen aan universiteiten en hogescholen. Met behulp van de modules T5 Web selfservice en T5 Chatbot wil Studielink bewerkstelligen dat studenten bij het inschrijfproces sneller en efficiënter antwoorden op hun vragen krijgen.

Studielink is de digitale omgeving waarbinnen studenten alles kunnen afhandelen wat betreft de (her)inschrijving van hun studie. Per jaar maken 700.000 studenten hier gebruik van. Harm Abel Kunnen, Ketenmanager bij Studielink: “Binnen Studielink hebben wij reeds de beschikking over een vraag-antwoord-systeem waar studenten terecht kunnen met hun vragen tijdens het inschrijfproces. Dit is echter een vrij statisch systeem en wij merkten dat de studenten lang niet altijd het gewenste antwoord konden vinden. Daardoor ondervonden de instellingen die aangesloten zijn bij Studielink, met name tijdens de piekmomenten in het studiejaar, dat hun helpdesks behoorlijk werden overbelast.”

“Om die reden gingen we op zoek naar een systeem waarin we op een eenvoudige maar overzichtelijke manier al onze kennis kunnen opslaan. T5 is hiervoor de ultieme uitkomst, want in de kennisbank kunnen we alle informatie, die we de afgelopen jaren hebben vergaard, overzichtelijk opslaan en bovendien kunnen we alle kennis die we opdoen in de toekomst eraan toevoegen”, legt Kunnen uit. “Die kennisbank gebruiken we om studenten via de T5 Chatbot het antwoord op hun vragen te geven De Chatbot is een virtuele assistent waarmee studenten op een interactieve en levendige wijze de kennisbank kunnen raadplegen.”

Kunnen vervolgt: “Grofweg zijn de vragen van studenten onder te verdelen in twee categorieën: technische vragen over het gebruik van Studielink en specifieke vragen over de opleiding. Op het moment dat zij geen antwoord op hun vraag kunnen vinden, bellen de studenten naar de instelling waar zij hun opleiding volgen. Daar komen ze dan ook terecht met hun technische vragen over het gebruik van Studielink. Eerder konden de medewerkers van instellingen geen antwoord geven op deze technische vragen, maar door het interne gebruik van T5 Web selfservice beschikken de medewerkers nu ook over de technische informatie. Met als gevolg dat de vragen sneller, eenduidiger en efficiënter worden beantwoord.”

Wilco Rietberg, directeur van Trinicom: “Met name de jongere generatie, zoals studenten, stelt hoge eigen aan klantcontact. Met de implementatie van T5 kan Stichting Studielink aan deze eisen voldoen en wij zijn ervan overtuigd dat Studielink met behulp van onze oplossing het algehele klantcontact kan optimaliseren.”

Voor de redactie:

Trinicom, Lathmerweg 5, 7384 AD Wilp, Tel: 088 010 83 00 - E-mail: marketing@trinicom.nl, Website: www.trinicom.nl

Trinicom
Trinicom is marktleidend leverancier van geavanceerde softwareoplossingen voor het afhandelen van klantcontacten. In 2011 positioneerde internationaal onderzoeksbureau Gartner, Trinicom als één van dertien bedrijven wereldwijd in het nichekwadrant van het Magic Quadrant voor CRM en Web Customer Service. Als Nederlandse onderneming richt Trinicom zich primair op de ontwikkeling, implementatie en ondersteuning van haar oplossing Trinicom 5 (T5), bestaande uit Webselfservice, E-mail response management, Call Management, Live Chat, Chatbot, Brief, fax- en baliecontact en Webcare. Deze op internettechnologie gebaseerde standaardoplossing is geheel in te richten op het klantcontactproces van een organisatie en zorgt ervoor dat de belangrijkste klantcontacten snel en uniform worden afgehandeld vanuit één centrale kennisbank. Tevens adviseert Trinicom klanten bij het optimaal inrichten van een multi-channel contactcenter. Daarbij ligt de nadruk op het verbeteren van de serviceverlening via internet, e-mail, live chat en telefoon en het verlagen van de servicekosten. Trinicom mag toonaangevende organisaties tot haar klantenkring rekenen, waaronder Agis Zorgverzekeringen, Albelli, Carglass, Cendris, Conrad Electronic, De Kindertelefoon, IKEA, Neckermann.com, Pabo, De Telefoongids/Gouden Gids, Rabobank, Rijksuniversiteit Groningen, Thomas Cook en Univé verzekeringen. Voor meer informatie zie: www.trinicom.nl.

Voor redactionele informatie
Influx PR, Hilde Mussche / Corrie Lalkens, Stoomwezenstraat 33, 7321 AE Apeldoorn, tel: 055 - 366 30 34, e-mail: trinicom@influx-pr.com.

deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: