Stoere dames met een missie voor Hivos in Azië

Persbericht geplaatst door S-Zense (i.o) op 10-03-2011
Stoere dames met een missie voor Hivos in Azië

In april worden 6 teams van 2 personen naar 6 continenten gestuurd om 6 opdrachten uit te voeren om geld in te zamelen voor 6 goede doelen, die gekoppeld zijn aan elk continent. Ze kunnen kiezen voor Afrika (Stop Aids Now), Azië (Hivos), Noord-Amerika (Fairfood), Midden-Amerika (EEN), Zuid-Amerika (Solidaridad) of Oceanië (oneMen). Dit is een initiatief van Getawaytravel die met de inzamelingsactie 6x6x6 op Reis geld en aandacht wil genereren voor deze 6 goede doelen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de kracht van social media, in combinatie met traditionele media.

Chantal Coolsma uit Hellevoetsluis en Suzan Visser uit Amersfoort hebben geen moment getwijfeld en hebben zich vrijwel direct aangemeld om deze unieke kans en uitdaging tot een succes te maken. Niet alleen voor zichzelf, want ze willen beide heel graag naar Azië. Chantal: “Ik ben nog nooit buiten Europa op vakantie geweest en Azië is een droom van mij.” Tijdens deze reis krijgen ze namelijk ook de kans om zich in te zetten voor Hivos door ter plekke mee te helpen aan een van hun projecten. Suzan: “Azië is zo ontzettend groot en divers met zo'n bijzondere cultuur, dat wilde ik altijd al graag van dichtbij meemaken.”

Dames met een missie

Suzan en Chantal hebben dan ook een missie in Azië. Zij willen graag in de relatief korte periode van 5 weken een grote bijdrage leveren aan het goede werk dat Hivos verricht. Hivos is een ontwikkelingsorganisatie die strijdt voor een eerlijke, vrije en duurzame wereld. Dit doen ze vaak in samenwerking met lokale partijen. Suzan: “Het mooie van dit hele project is eigenlijk dat je tijdens je reis door Azië de ogen en oren bent van de mensen die thuis zitten. Jij laat zien wat er met het geld van deze actie gebeurt en hoe dit terecht komt. Dat vind ik mooi.”

Naast de 6 opdrachten die elk team tegelijkertijd moet uitvoeren, hebben Suzan en Chantal zichzelf nog een extra, geheime missie opgelegd. Wat dit wordt blijft natuurlijk nog even geheim. Wel kunnen ze alvast verklappen dat hun reis een multimediaal en interactief spektakel zal worden. Chantal: “Thuisblijvers kunnen bijvoorbeeld aangeven welke bezienswaardigheid we voor hen moeten bezoeken, of hoe en waar we moeten overnachten. Wij laten dat allemaal via het web zien.”

Volgen van 6x6x6 op reis loont

Samen hebben ze een filmpje van ongeveer 1 minuut gemaakt, waarop iedereen kan stemmen. Hoe meer stemmen ze krijgen, hoe groter de kans dat ze bij de 6 teams zitten die op reis mogen. Maar nog belangrijker is dat zij veel mensen op de hoogte brengen van deze actie. Want voor iedereen die 6x6x6 op reis gaat volgen, via Facebook, Twitter of e-mail, doneren de sponsoren geld in de gezamenlijke pot. Iedere volger maakt bovendien nog kans op 2 tickets naar Australië! Het geld wat op deze manier in de pot komt, wordt aan het eind verdeeld over de 6 goede doelen. Uiteraard zullen Suzan en Chantal zich voor meer dan 200% inzetten om alle opdrachten in Azië winnen en daarmee ook het meeste voor Hivos verdienen! Chantal: “Ik bruis van de ideeën, dus stem ons naar Azië!”

Kortom, stuur jij deze 2 dames naar Azië, en zet ze daar aan het werk voor Hivos? Ga dan naar de website van www.6x6x6opreis.nl en stem op het filmpje van Suzan en Chantal naar Azië: http://bit.ly/6x6x6.

Volg 6x6x6 op reis voor een gratis donatie aan het goede doel én win 2 tickets naar Australië.

deel deze pagina: