Stoppen met roken eenvoudiger door elektrische sigaret

Persbericht geplaatst door merweb op 11-12-2015
Stoppen met roken eenvoudiger door elektrische sigaret
't Roken van elektronische sigaretten, dus met een elektrische sigaret, is voor vele rookverslaafden een prima alternatief om in de behoefte van de verslavende stof nicotine te voorzien én gezonder te gaan leven. Elektrische sigaretten bevatten nauwelijks schadelijke stoffen, terwijl in tabak tientallen zo niet honderden (bij verbranding) schadelijke stoffen zitten. Wil je overstappen op elektrisch roken maar wil je eerst weten hoe een elektrische sigaret werkt? Lees dan hieronder verder!

Hoe werkt de elektrische sigaret eigenlijk?
Een elektrische sigaret bevat altijd een batterij, de vloeistof (ook wel e-liquid genoemd), een tankje waarin deze vloeistof opgeslagen wordt en een verdamper. Een verdamper noemen we ook wel gewoon een atomizer. Deze atomizer bestaat op zijn beurt weer bijna altijd uit een lontje, een wick, (wick) en daaromheen zit een gloeidraad. De lont neemt vloeistof op. Drukt de gebruiker op de knop waardoor de batterij wordt geactiveerd, dan verhit de gloeidraad waardoor de vloeistof verhit wordt en verdampt. Vervolgens kan men deze damp inhaleren en krijgt men tegelijk nicotine binnen. Nicotine is een verslavende stof en tevens schadelijk voor de gezondheid. Dat brengt ons tot het volgende punt: Hoe schadelijk is elektrisch roken voor de gezondheid?

Elektrische sigaret en de gezondheid
Elektrische sigaretten zijn gezond. Tenminste, gezonder dan het roken van gewone sigaretten. Je krijgt veel minder schadelijke stoffen binnen, waardoor het gewoon een gezonder alternatief is dan wanneer je traditionele sigaretten rookt. Elektronisch roken is een goed alternatief voor mensen die willen stoppen met het roken van tabak. Je hoeft geen gebruik te maken van nicotinekauwgom of pleisters, hypnotherapie, lasertherapie, acupunctuur en hoeft al helemaal niet in een keer te stoppen. Ga gewoon elektrisch roken en je gezondheid gaat er meteen op vooruit. Wel krijg je natuurlijk nog steeds nicotine binnen. De dosis daarvan kan je afbouwen door na iedere periode over te stappen op e-liquids waarin minder nicotine zit. Ben je eenmaal afgekickt van de nicotine? Dan kan je helemaal stoppen met elektronisch roken of, als dat moeilijk is, e-liquids te gebruiken waarin geen nicotine zit.