Strategische samenwerking Xillio en Migrato voor contentoptimalisatie en migratie

Persbericht geplaatst door Influx PR op 11-09-2014
Strategische samenwerking Xillio en Migrato voor contentoptimalisatie en migratie
Hilversum, 11 september 2014 - - De contentoptimalisatie- en migratiesoftwarespecialist Xillio B.V. heeft een strategische samenwerking gesloten met Migrato B.V. Op basis daarvan gaat Migrato binnen zijn contentmanagement en -migratieprojecten de Xillio softwaretooling aan zijn klantenkring leveren en nieuwe markten bewerken. Xillio gaat gebruikmaken van de systeem­integratie- en implementatiediensten van Migrato.
De strategische samenwerking van Xillio en Migrato is een antwoord op de toenemende vraag naar contentoptimalisatie- en migratiediensten. "Vooral bij contentmanagement gerelateerde SharePoint 2013 projecten is een goede analyse en (her)classificatie van bestaande content voor een eventuele migratie van cruciaal belang voor een goed werkende oplossing", stelt Rikkert Engels, CEO van Xillio B.V. "Bij het één op één overzetten van content en metadata worden veel nieuwe functies niet of slechts ten dele benut. Door vóór de migratie ook een schoning en deduplicatie uit te voeren wordt de informatie-effectiviteit van de nieuwe omgeving optimaal ingevuld."
De strategische samenwerking van Xillio en Migrato combineert expertise in softwaretooling met expertise in contentmanagement projecten. Dit in het voordeel van de klantrelaties en toekomstige klantrelaties van beide partners.
Transferring content to knowledge
Een goede analyse van de content en metadata binnen de context van de bedrijfsprocessen en op basis van een goede referentieset maakt een automatische herclassificatie en eventuele schoning van de content voor de migratie mogelijk. Dit verhoogt enerzijds de effectiviteit, de toegang en het uniforme gebruik van de nieuwe omgeving en verlaagt anderzijds het opslagvolume en daaraan gerelateerde beheerskosten. "Content wordt zo tijdens de migratie omgezet van persoonsgebonden files naar kennis voor de gehele organisatie", aldus Oscar Dubbeldam, directeur van Migrato B.V. Tegelijkertijd worden de beheerskosten van de nieuwe omgeving (omvang en verscheidenheid) soms met tientallen procenten verlaagd.
Organisaties gaan steeds meer klant- of zaakgericht werken in plaats van product- of afdelings­gericht. Ook dit vereist een andere ordening van de informatiehuishouding en vaak een migratie van content en metadata. De besparingen op het gebied van minder zoektijd door uniforme toegang, lagere beheerkosten en betere dienstverlening maken de ROI van dit soort projecten zeer aantrekkelijk.

Voor de redactie:

Over Xillio Xillio heeft, als Nederlands hightech softwareontwikkelaar, vele complexe optimalisatie- en transformatieprojecten uitgevoerd bij toonaangevende bedrijven en de overheid. Voornamelijk georiënteerd op Europa, met enkele kennisspecifieke klanten in Noord-Amerika. De enterprise contentmanagement markt groeit en Xillio software heeft bewezen om organisaties het beheer van migraties, analyses en classificaties te optimaliseren. Op basis van deze factoren wordt Xillio nu geconfronteerd met een periode van sterke groei én kansen. Meer informatie: www.xillio.com
Xillio B.V. - Rikkert Engels - www.xillio.com - E: rikkert.engels@xillio.nl - T: +31 (0)35 622 9545
Over Migrato Migrato levert systeemintegratie- en projectimplementatiediensten op het gebied van contentclassificatie, optimalisatie en migratie. De medewerkers van Migrato hebben een lange staat van dienst in de Nederlandse document- en contentmanagement markt, met specifieke kennis van de financiële en industriële sector en daarin actuele thema's. Het succes van Migrato is direct gekoppeld aan het vermogen om maatwerkexpertise en oplossingen te leveren die latent aanwezige content omzet in voor een organisatie actuele kennis. Meer informatie: www.migrato.nl
Migrato B.V. - Oscar Dubbeldam - www.migrato.nl - E:oscar.dubbeldam@migrato.nl - T: +31 (0)85 002 0914
Voor redactionele informatie: Influx PR - Jakob Brons - T: 055-3663034 - E:Xillio@influx-pr.com
deel deze pagina:
Meestgebruikte trefwoorden
van Influx PR: