Streekmenu: Proef je streek bij diverse restaurants in 033

Persbericht geplaatst door daphneavocado op 24-02-2011
Streekmenu: Proef je streek bij diverse restaurants in 033

De eerste week van maart staat in het teken van 7 days of inspiration (7di), in veel Nederlandse steden zijn initiatieven van de grond gekomen om - in diverse thema’s - een steentje bij te dragen aan een duurzame samenleving. Zo ook in Amersfoort. Daphne Bartels is initiatiefneemster van het project Streekmenu binnen het thema Voeding. Proef je streek bij diverse restaurants in Amersfoort en omgeving!

Weet wat je eet! In supermarkten zijn veel producten te vinden. Het hele seizoen door kun je terecht voor aardbeien, spinazie en een ruime keuze aan appelsoorten. We zien door de bomen het product niet meer. Want, weet je wel waar je eten vandaan komt?

Veel producten in jouw koelkast komen waarschijnlijk uit het buitenland. En dat terwijl er zoveel in de streek te krijgen is! Wat je van ver haalt, is niet per definitie lekkerder. In de omgeving van Amersfoort zijn veel lekkere en eerlijke producten te verkrijgen.

Het project Streekmenu geeft deze producten een podium. In de week van 7di zetten diverse restaurants in Amersfoort en omgeving een Streekmenu op de kaart. Een menu, volledig gebaseerd op producten uit de streek. Door een grote diversiteit aan deelnemende restaurants zal het voor de consument verrassend zijn te ontdekken wat er mogelijk is met streekproducten. Zo serveert De Pastinaeck vergeten groenten op Oer-Hollandse wijze. Maar ook restaurant Dara doet mee, wereldeten met streekproducten, een prachtige combinatie.

Overige deelnemers zijn: Liefferink, In de Gloeiende Gerrit, Het Bergpaviljoen, DimS, De Eetstee, De Saffraan, de eetkamer van De Kamers, In den "Kleinen" Hap en Happerij&Tapperij

deel deze pagina: