Studenten HKU maken film GA LANGS START

Persbericht geplaatst door Jasperdb op 23-01-2013
Studenten HKU maken film GA LANGS START
Regisseur Timo Hensen maakt HKU afstudeerfilm GA LANGS START
“Ga Langs Start” is een film over de angst voor verandering. De angst om los te laten en de angst om opnieuw te moeten beginnen. Regisseur en scenarioschrijver Timo Hensen, uit Heerenveen, zit in zijn laatste jaar op de Hogeschool van de Kunsten Utrecht en is samen met producent Jasper de Bruijn bezig met de afstudeerfilm “Ga Langs Start”.
“Ga Langs Start” wordt een korte film over de vijftienjarige Julia. Julia woont in een fries plattelandsdorpje waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan, terwijl de rest van de film verder leeft. Julia slijt haar dagen op haar kamer. Af en toe loopt ze wat of fietst ze wat, maar dat is het. Ze is zo iemand met twee goede vrienden en verder geen. Julia is een puber en begint zich af te zetten tegen haar ouders, tegen haar hele omgeving eigenlijk. Maar er is wel een reden voor Julia’s gedrag. In de film zal Julia haar angst voor verandering onder ogen moeten zien.
Voor regisseur en scenarist Timo Hensen was het niet alleen een logische stap om deze film op dit moment te maken, maar ook een idee en een gedachte die al veel langer speelde.
‘Mijn films zijn als kleine dagboeken die een bepaald gevoel kunnen beschrijven wat ik voelde op het moment van het schrijven van het scenario. Ik houd net als het hoofdkarakter van Ga Langs Start niet van verandering. Nu hebben de afgelopen vier jaar op de HKU, door de manier van lesgeven met een bepaalde losheid, mij enorm geholpen om dingen wat meer in perspectief te zien en wat losser om te gaan met verandering. Daarom leek mijn afstudeerproject mij een perfecte gelegenheid om een film te maken over dit gevoel en de verandering daarvan’, vertelt Hensen.
Voor producent Jasper de Bruijn was de keuze om juist deze film te realiseren zeer eenvoudig: ‘Ik was vanaf het begin enorm geïntrigeerd door het verhaal en de achterliggende gedachten van regisseur Timo Hensen. Het scenario is ontzettend sterk en goed geschreven en ik heb het volste vertrouwen in Timo, gezien zijn eerdere werk, dat deze film een juweeltje wordt. Bovendien hou ik van uitdaging en de realisatie van deze film bevat al deze dingen.’
Wanneer we het over de realisatie van de film hebben, gaat het ook vaak over budget voor de film. “Ga Langs Start” kan met betrekkelijk weinig geld tot stand komen, maar daarvoor hebben zij wel de steun van het publiek nodig. Sinds maandag 21 januari is “Ga Langs Start” te vinden op de crowdfunding site cinecrowd, hier kunt U een donatie doen en krijgt U er ook nog een leuke reward voor terug!
Bekijk http://www.cinecrowd.nl/ga-langs-start voor meer informatie en de mogelijkheden voor donatie en U helpt mee om Ga Langs Start op het witte doek te zetten!
deel deze pagina: